Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στο πλευρό του Bolsonaro ενόψει του β’ γύρου των εκλογών (30/10)

Βραζιλία: Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές στο πλευρό του Bolsonaro ενόψει του β’ γύρου των εκλογών (30/10)
Σε μια χώρα όπου οι ευαγγελικές εκκλησίες έχουν παρεισδύσει στις φτωχότερες κοινότητες, μειώνοντας την επιρροή της καθολικής πλειοψηφίας, πολλοί ποδοσφαιριστές διατρανώνουν την ευαγγελική πίστη τους και στηρίζουν τον Bolsonaro

Λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών στη Βραζιλία ένα video 13 δευτερολέπτων ενθουσίασε τους υποστηρικτές του προέδρου Jair Bolsonaro: ο αστέρας του ποδοσφαίρου Neymar τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του.
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου έδειχνε τον Neymar να χορεύει υπέρ του Bolsonaro, το οποίο στη συνέχεια κοινοποίησε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ενόψει και του δεύτερου γύρου των εκλογών στις 30/10/2022.
Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν κάλεσε και άλλους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές να δείξουν την υποστήριξή τους στον ακροδεξιό ηγέτη, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών Thiago Silva kai Daniel Alves.

Ο ρόλος των ευαγγελιστών

Χωρίς να αναφέρουν τον Bolsonaro με το όνομά τους, μοιράστηκαν αναρτήσεις με μερικές από τις φράσεις του, συμπεριλαμβανομένων συνθημάτων που είναι δημοφιλή στους ευαγγελιστές της Βραζιλίας, οι οποίοι τον υποστηρίζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία.
Σε μια χώρα όπου οι ευαγγελικές εκκλησίες έχουν παρεισδύσει στις φτωχότερες κοινότητες, μειώνοντας την επιρροή της καθολικής πλειοψηφίας, πολλοί ποδοσφαιριστές διατρανώνουν την ευαγγελική πίστη τους.
«Υπάρχει αυτό το σύνθημα που αγαπώ», είπε ο Alves χρησιμοποιώντας μια στοκ φράση Bolsonaro: «Η Βραζιλία πάνω από όλα, ο Θεός πάνω από όλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης