Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ολλανδία έχει εκδώσει 91 εξαιρέσεις στην εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η Ολλανδία έχει εκδώσει 91 εξαιρέσεις στην εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Ολλανδοί ανακριτές οικονομικού εγκλήματος είχαν συλλάβει έναν 55χρονο ως ύποπτο ότι πούλησε τσιπ υπολογιστών στη Ρωσία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή όπλων. 
 
Η ολλανδική κυβέρνηση έχει εκδώσει 91 άδειες για εξαίρεση από τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, αναφέρει το RTL Nieuws.
Από τα τέλη Φεβρουαρίου τα υπουργεία της χώρας έχουν χορηγήσει συνολικά 91 άδειες. 
Αυτό γίνεται για να "επιτρέψει κάποια ευελιξία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. 
«Ένα παράδειγμα είναι μια ολλανδική εταιρεία που θέλει να λάβει πληρωμή από τη Ρωσία», προκύπτει από το μήνυμα της δημοσίευσης.

Οι άδειες που εκδόθηκαν από τα ακόλουθα Υπουργεία: 

Το Υπουργείο Υποδομών και Υδάτινων Πόρων της χώρας επέτρεψε σε 34 πλοία με ρωσική σημαία που μεταφέρουν τρόφιμα και αλουμίνιο να εισέλθουν στα λιμάνια τους.
Το Υπουργείο Οικονομίας και Κλίματος εξέδωσε 25 άδειες σε ολλανδικές εταιρείες για συνεργασία με πρώην θυγατρικές της Gazprom.
Το Υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου εξέδωσε 18 άδειες σε 13 οργανισμούς για «ανθρωπιστικούς λόγους» για συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Ρωσικής Ομοσπονδίας σε «αστικά θέματα».
Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε 13 άδειες για εξαίρεση από περιορισμούς σε αριθμό δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων και αγαθών που υπόκεινται σε κυρώσεις.
 
Ολλανδοί ανακριτές οικονομικού εγκλήματος είχαν νωρίτερα συλλάβει έναν 55χρονο ως ύποπτο ότι πούλησε τσιπ υπολογιστών στη Ρωσία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή όπλων. 
Σύμφωνα με αυτούς, ο ύποπτος «προσποιήθηκε σκόπιμα» ότι τα αγαθά που εξήγαγε προορίζονταν για χρήση αλλού εκτός από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης