Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιφνιδιαστικά στο Κίεβο ο πρόεδρος της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier – Συνάντηση με Zelensky

Αιφνιδιαστικά στο Κίεβο ο πρόεδρος της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier – Συνάντηση με Zelensky
Είναι το πρώτο ταξίδι του Γερμανού προέδρου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή
Στο Κίεβο βρίσκεται από νωρίς σήμερα Τρίτη 25/10 το πρωί σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη ο πρόεδρος της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier.
Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.
Βάσει των πληροφοριών που μεταδίδονται ο Steinmeier, ο οποίος θα έχει συνάντηση και με τον Ουκρανό ομόλογό του, Volodymyr Zelensky, μετέβη στην Ουκρανία προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής ύστερα από 8 μήνες συγκρούσεων.

Εκνευρισμός

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής ο Steinmeier είχε ακυρώσει δύο φορές προγραμματισμένα ταξίδια του στην Ουκρανία.
Το ένα ήταν στις 20 Οκτωβρίου όταν και το ακύρωσε για λόγους ασφαλείας, κάτι που όπως αναφέρεται είχε προκαλέσει εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στο Κίεβο και το δεύτερο ήταν τον περασμένο Απρίλιο – όταν και σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild - ο Zelensky είχε αρνηθεί να τον συναντήσει, με την ουκρανική πλευρά να υποστηρίζει πως ο Steinmeier είχε μια πολύ έντονη χλιαρή αντίδραση απέναντι στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Μάλιστα αυτή η στάση του Ουκρανού προέδρου είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στη Γερμανία, με τον Zelensky να δέχεται τα πυρά από πολιτικούς από διάφορα πολιτικά κόμματα.

Αποκατάσταση σχέσεων

Οι σχέσεις βελτιώθηκαν, όταν το Κίεβο άλλαξε τη θέση και τη ρητορική του για τη γερμανική στάση όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Τον περασμένο Ιούνιο, το τηλεοπτικό δίκτυο Welt, είχε αναφέρει πως Steinmeier και Zelensky είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες, με τον Γερμανό πρόεδρο να τον διαβεβαιώνει για την υποστήριξη της Γερμανίας, χαιρετίζοντας παράλληλα την χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης