Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Ο Jeremy Hunt παραμένει ΥΠΟΙΚ στην κυβέρνηση Sunak

Μεγάλη Βρετανία: Ο Jeremy Hunt παραμένει ΥΠΟΙΚ στην κυβέρνηση Sunak
O Dominic Raab αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης, θέσεις τις οποίες κατείχε και στο παρελθόν, επί πρωθυπουργίας του Boris Johnson

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Rishi Sunak αποφάσισε σήμερα ότι ο Jeremy Hunt θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση.
Ο 55χρονος Hunt, έμπειρος πολιτικός που έχει υπάρξει στο παρελθόν υπουργός Υγείας και Εξωτερικών, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να κατευνάσει την θύελλα που προκλήθηκε στις αγορές από το οικονομικό πρόγραμμα της Liz Truss και του προκατόχου του, του Quazi Kwarteng.
Μετά τον διορισμό του ακύρωσε σχεδόν όλες τις φοροελαφρύνσεις που είχε εξαγγείλει ο Kwarteng και προειδοποίησε ότι θα έρθουν «δύσκολα μέτρα».
Εν τω μεταξύ, ο Dominic Raab αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης, θέσεις τις οποίες κατείχε και στο παρελθόν, επί πρωθυπουργίας του Boris Johnson.
Ο 48χρονος στενός σύμμαχος του Σούνακ ήταν υπουργός Εξωτερικών (2019-21) και στη συνέχεια υπουργός Δικαιοσύνης μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα, ήταν και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, την άνοιξη του 2020, όταν ο Boris Johnson ασθένησε με Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Σούνακ, ο James Cleverly θα παραμείνει υπουργός Εξωτερικών, ο Βen Wallace διατηρεί το υπουργείο Άμυνας ενώ ο βουλευτής Simon Hart θα αναλάβει συντονιστής της κομματικής πειθαρχίας (chief whip).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης