Τελευταία Νέα
Διεθνή

Balitsky (Ρωσία): Οι Ουκρανοί μετατρέπουν την πόλη της Zaporizhia σε νέα… Μαριούπολη

Balitsky (Ρωσία): Οι Ουκρανοί μετατρέπουν την πόλη της Zaporizhia σε νέα… Μαριούπολη
Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός μισθοφόρων που πολεμούν στην περιοχή αναφέρει ο Balitsky
Σχετικά Άρθρα

Οι Ουκρανοί μετατρέπουν την πόλη της Zaporizhia σε νέα Μαριούπολη υποστηρίζει ο κυβερνήτης της επαρχίας της Zaporizhia Yevgeny Balitsky.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya24, o Balitsky είπε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μετατρέπουν την πόλη της Zaporizhia και τη βιομηχανική της ζώνη σε προπύργιο παρόμοιο με αυτό που έκαναν στη Μαριούπολη και στο Azovstal.
«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μισθοφόρων.
Πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός δημιουργεί οχυρά σε βιομηχανικές ζώνες» λέει ο Balitsky, αναφέροντας πως χιλιάδες μισθοφόροι βρίσκονται στην πόλη Zaporizhia.
«Βρίσκονται κυρίως στο εργοστάσιο αυτοκινήτων Avtozaz.
Χιλιάδες από αυτούς είναι εκεί πέρα, στην αριστερή όχθη του ποταμού», αποκάλυψε ο Balitsky.

Προπύργια των Ουκρανών

Σημειώνεται πως και ο Vladimir Rogov, πρόεδρος του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», υποστήριξε ότι όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής του Zaporizhia είχαν μετατραπεί σε προπύργια του ουκρανικού στρατού.
Όπως είπε, πρόκειται για τα εργοστάσια Zaporozhstal και Zaporozhkoks και τα εργαστήρια του εργοστασίου αλουμινίου όπου οι Ρώσοι είχαν εξοντώσει πολλούς μισθοφόρους.
Εκτιμάται πως οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το 72% με 73% της επαρχίας της Zaporizhia, αν και οι Ουκρανοί εξακολουθούν να διατηρούν τον έλεγχο της πόλης της Zaporizhia όπου και διαμένει περίπου ο μισθός πληθυσμός της επαρχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης