Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (Πρώην υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ): Σκοτεινές μέρες για την Αμερική - Βρίσκεται σε ύφεση που θα συνεχιστεί για χρόνια

Mnuchin (Πρώην υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ): Σκοτεινές μέρες για την Αμερική - Βρίσκεται σε ύφεση που θα συνεχιστεί για χρόνια
Ο Mnuchin είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα πρέπει να μάθουν να «συνυπάρχουν»
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steve Mnuchin έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για την ύφεση, δηλώνοντας ότι πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ήδη στη μέση μιας οικονομικής ύφεσης που θα συνεχιστεί μάλιστα για τα επόμενα δύο χρόνια.
Μιλώντας στο συνέδριο Future Investment Initiative (FII) της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ την Τετάρτη 26/10, ο Mnuchin, ο οποίος υπηρέτησε υπό την κυβέρνηση του προέδρου Trump από το 2017 έως το 2021, είπε ότι αναμένει ότι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων, το πιο ακολουθούμενο σημείο αναφοράς για τα επιτόκια, να κορυφωθούν στο 4,5%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται επί του παρόντος στο 4,067 (στις 26 Οκτωβρίου), αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 δηλαδή στο 4,23% την περασμένη εβδομάδα λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve σε μια προσπάθεια να μειώσει τον πληθωρισμό.
«Πιστεύω ότι θα δείτε τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να διαρκεί πιθανότατα για μια περίοδο δύο ετών», είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το BNN Bloomberg.
«Αλλά θα αρχίσετε να βλέπετε αυτή τη σύσφιξη σχετικά τακτικά», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας.
«Και νομίζω ότι οι άνθρωποι υπερεκτιμούν τις ενέργειες της Federal Reserve».

Ο ρόλος της Κίνας 

Σε άλλο σημείο, ο Mnuchin είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα πρέπει να μάθουν να «συνυπάρχουν», ενώ σημείωσε ότι η τελευταία, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, πρόκειται να βιώσει σημαντική επιβράδυνση που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η επιβράδυνση της Κίνας θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία

«Σαφώς η Κίνα θα έχει σημαντική επιβράδυνση και αυτό θα έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία», είπε σχετικά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.
«Τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν καν προλάβουν να... βελτιωθούν».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών , ο οποίος είναι τώρα διευθύνων εταίρος στην εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών μετοχών, Liberty Strategic Capital, είπε επίσης ότι πιστεύει ότι τα οικονομικά ζητήματα στη Μέση Ανατολή πρέπει να αντιμετωπίζονται σε περιφεριακό επίπεδο.
Πολλοί ειδικοί δήλωσαν τους τελευταίους μήνες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε ύφεση μετά τη συρρίκνωση της οικονομίας για δύο συνεχόμενα τρίμηνα φέτος.
Η κυβέρνηση Biden συνέχισε να επιμένει ότι η οικονομία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να την αποφύγει.
Τα σχόλια τoy Mnuchin διαφέρουν από εκείνα της υπουργού Οικονομικών Janet Yellen, η οποία τη Δευτέρα είπε ότι αναμένει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα μειωθούν «κατά τα επόμενα δύο χρόνια», αν και τόνισε ότι «δεν είναι αισιόδοξη» ότι η κρίση κόστους ζωής δεν θα επιδεινωθεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης