Τελευταία Νέα
Διεθνή

Doug Bandow (πρώην σύμβουλος Reagan): Οι ΗΠΑ πρέπει να αποσύρουν στρατό από την Ευρώπη - Μείωση της βοήθειας στην Ουκρανία

Doug Bandow (πρώην σύμβουλος Reagan): Οι ΗΠΑ πρέπει να αποσύρουν στρατό από την Ευρώπη - Μείωση της βοήθειας στην Ουκρανία
Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες βάζουν τα συμφέροντα άλλων χωρών πάνω από τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την Ευρώπη και να μειώσουν την οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, μεταθέτοντας την ευθύνη για αυτό στις Βρυξέλλες, είπε ο Doug Bandow, πρώην ειδικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν , σε άρθρο του στο The American Conservative .
"Οι Ευρωπαίοι δεν αισθάνονται ότι απειλούνται, παρά την κρίση που εκτυλίσσεται στην ήπειρο, επειδή περιμένουν από τις ΗΠΑ να παράσχουν βοήθεια.
Γιατί η Ουάσιγκτον ξοδεύει πολύ περισσότερα για τις ένοπλες δυνάμεις από την Ευρώπη;
Και γιατί οι ΗΠΑ βοηθούν το Κίεβο περισσότερο από τις χώρες της ΕΕ;
Πότε θα εκπληρώσουν οι Ευρωπαίοι τις υποσχέσεις τους»; ρώτησε ο συγγραφέας.
Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες βάζουν τα συμφέροντα άλλων χωρών πάνω από τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού.
Ταυτόχρονα, οι συνομιλίες των ηγετών των κρατών της ΕΕ θυμίζουν περισσότερο «παράθυρο» και, πιθανότατα, οι Βρυξέλλες δεν θα επιστρέψουν ποτέ τα χρέη τους στην Ουάσιγκτον και δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν έστω και μέρος των «μεγάλων» υποσχέσεών τους. Κίεβο, τόνισε ο ειδικός.
Ως εκ τούτου, οι πολιτείες πρέπει να κάνουν «σκληρά βήματα» και οι επερχόμενες εκλογές για το Κογκρέσο, όπως σημείωσε ο ειδικός, θα δώσουν μια εξαιρετική ευκαιρία να αλλάξουν οι οικονομικές προτεραιότητες της Ουάσιγκτον.
«Για δεκαετίες, οι Ευρωπαίοι έθεσαν τον εαυτό τους πρώτο, πιστεύοντας ότι η Αμερική θα είναι πάντα εκεί, αλλά η Ουκρανία είναι μια σύγκρουση στην Ευρώπη, όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Χωρίς αμφιβολία, οι Ευρωπαίοι θα πληγωθούν πολύ, θα παραπονεθούν για τη λάθος στιγμή για αυτό. απόφαση, αλλά είναι καιρός οι Αμερικανοί αξιωματούχοι να σκεφτούν τα συμφέροντα του λαού τους», κατέληξε ο Bandow.
Στο πλαίσιο μιας ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ συνεχίζουν να αντλούν όπλα στην Ουκρανία, διαθέτοντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για αυτό.
Η Μόσχα , από την πλευρά της, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η προμήθεια δυτικών όπλων απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και η μεταφορά στρατιωτικών προμηθειών γίνεται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης