Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στην Ασία, o Hang Seng - 4% - Επιστρέφει ο εφιάλτης του lockdown στην Κίνα

Τριγμοί στην Ασία, o Hang Seng - 4% - Επιστρέφει ο εφιάλτης του lockdown στην Κίνα
Η προσοχή στρέφεται τώρα στη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

Τριγμούς προκαλούν στις αγορές της Ασίας οι νέοι περιορισμοί σε πόλεις της Κίνας για την covid -19, ενώ η ευρύτερη πτώση των τεχνολογικών μετοχών μεταφέρθηκε στην Ασία μετά από μια σειρά αδύναμων κερδών από τους αμερικανικούς κολοσσούς.
Ο κινεζικός δείκτης Shanghai Shenzhen CSI 300 υποχώρησε κατά 1,7%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite έχασε 2,2%, καθώς αρκετές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Guangzhou και Wuhan, εισήγαγαν νέα μέτρα για να καταπολεμήσουν την αύξηση των κρουσμάτων COVID.
Η κίνηση αυτή γεννά νέες ανησυχίες για την κινεζική οικονομία, η οποία εξακολουθεί να υποφέρει λόγω των lockdown.
Η κινεζική κυβέρνηση επανέλαβε πρόσφατα τη δέσμευσή της στην αυστηρή πολιτική μηδενικού COVID, διατηρώντας αβέβαιες τις οικονομικές προοπτικές της χώρας.

Τεχνολογική πτώση

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ήταν ο δείκτης με τις χειρότερες επιδόσεις, υποχωρώντας πάνω 4% την Παρασκευή σε χαμηλό σχεδόν 14 ετών, καθώς οι τοπικές μετοχές επλήγησαν περισσότερο από την πτώση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών των ΗΠΑ.
Ο δείκτης οδεύει προς εβδομαδιαίες απώλειες  8% αυτή την εβδομάδα, καθώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba Group, Baidu Inc, Tencent Holdings και JD.com επλήγησαν σκληρά από την έκθεσή τους στις αμερικανικές αγορές.
Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον τεχνολογικά βαρύ NASDAQ Composite να υποχωρεί περισσότερο λόγω των αδύναμων κερδών και προβλέψεων από μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft,η Alphabet και η Amazon.
Άλλοι τεχνολογικά βαρείς δείκτες στην Ασία σημείωσαν επίσης πτώση.
Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε πτώση 1,5%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,8%.
Ωστόσο, ο KOSPI βρίσκεται μεταξύ των δεικτών με την καλύτερη απόδοση αυτή την εβδομάδα, στο + 3%, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Κορέας θα αμβλύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της.
Κόντρα στην τάση, ο δείκτης Nifty 50 της Ινδίας σημείωσε άνοδο 0,2%, υποστηριζόμενος από τα κέρδη των κυριότερων ενεργειακών και καταναλωτικών μετοχών.
Η προσοχή στρέφεται τώρα στη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, όπου η τράπεζα αναμένεται σχεδόν ομόφωνα να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης.
Ωστόσο, οι αγορές τιμολογούν την πιθανότητα η Fed να μειώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της από τον Δεκέμβριο, καθώς τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία επηρεάζεται λιγότερο από την αύξηση του πληθωρισμού απ' ό,τι είχε αρχικά θεωρηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης