Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αυξάνει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ινδία κατά 23%

Η Ρωσία αυξάνει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ινδία κατά 23%
Οι Economic Times προέβλεψαν αύξηση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μετά τη μείωση τον Αύγουστο και τον Ιούλιο λόγω της επικείμενης έναρξης ισχύος των κυρώσεων της ΕΕ.

Οι ινδικές εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου τον Σεπτέμβριο 2022 αυξήθηκαν κατά 4,6% στα 896.000 b/d μετά από πτώση τους δύο προηγούμενους μήνες.
Το μερίδιο της Ρωσίας στις εισαγωγές της χώρας αυξήθηκε στο ρεκόρ 23% από 19% έναν μήνα νωρίτερα, γράφει το Reuters.
Οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο των αυξημένων προμηθειών από τη Ρωσία, υποχώρησαν σε χαμηλό 19 μηνών και ανήλθαν σε 2,2 εκατομμύρια bpd.
Η πτώση σε σχέση με τον Αύγουστο ανήλθε σε 16,2% ταυτόχρονα.
Το μερίδιο της περιοχής της Μέσης Ανατολής στις εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας μειώθηκε από 59% σε 56,4%.
Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στην ινδική αγορά, εκτοπίζοντας τη Σαουδική Αραβία από αυτή τη θέση, της οποίας οι προμήθειες ανήλθαν σε 758.000 b/d, δηλαδή 12,3% χαμηλότερα από τον Αύγουστο.
Το Ιράκ συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στη χώρα με τη χαμηλότερη ετήσια προσφορά του 948.000 b/d.
Οι συνολικές εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας μειώθηκαν στα 3,91 εκατομμύρια b/d τον περασμένο μήνα (-5,6% σε ετήσια βάση) λόγω των εργασιών συντήρησης σε πολλά από τα διυλιστήρια της χώρας.
Νωρίτερα, οι Economic Times προέβλεψαν αύξηση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μετά τη μείωση τον Αύγουστο και τον Ιούλιο λόγω της επικείμενης έναρξης ισχύος των κυρώσεων της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης