Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι στη Wall, λόγω επιβράδυνσης των πληθωριστικών πιέσεων - Στο +2,46% ο S&P 500, ο Nasdaq +2,87%

Ράλι στη Wall, λόγω επιβράδυνσης των πληθωριστικών πιέσεων - Στο +2,46% ο S&P 500, ο Nasdaq +2,87%
Το αμερικανικό διετές ενισχύεται κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,359% και το 10ετές ανεβαίνει κατά 7 μονάδες βάσης, στο 4,016%.

Με ισχυρή ανόδο έκλεισαν σήμερα Παρασκευή 28/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η άνοδος της Apple στα τριμηνιαία αποτελέσματα ώθησε την τεχνολογία σε υψηλότερα επίπεδα αντισταθμίζοντας την αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων.
Την ίδια στιγμή οι επενδυτές βλέπουν επιβράδυνση των πληθωριστικών πιέσεων μετά και τα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2022.

Η Apple σημείωσε άνοδο περισσότερο από 7% αφού τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ανεβάζοντας τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα σε μια «δύσκολη εβδομάδα για τα κέρδη των Big Tech».
ο S&P 500 υποχώρησε 0,71%, ο Dow Jones Industrial Average έπεσε 0,1% ή 8 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 1,86%.

Σε αυτό το κλίμα,
ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +2,59%, στις 32.861 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε κέρδη +2,46%, στις 3.901 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +2,87%, στις 11.102 μονάδες
Ο δείκτης Φόβου / VIX υποχώρησε -5,11%, στις 26 μονάδες

wall_klisimo_1.PNG
Στα εταιρικά νέα, ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η αμερικανική πετρελαϊκή Chevron την Παρασκευή, με καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα, καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 84% για το τρίτο τρίμηνο.
Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε προσαρμοσμένα 5,56 δολάρια για την περίοδο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 4,81 δολαρίων από αναλυτές σύμφωνα με τη Refinitiv.
Τα έσοδα ανήλθαν στα 66,64 δισ. δολάρια έναντι της εκτίμησης των 58,22 δισ. δολαρίων.
Οι μετοχές της Chevron έχουν ήδη αυξηθεί περισσότερο από 51% φέτος καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα ύψη.
Άνω των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου και της Exxon Mobil, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παρασκευής ακολουθώντας τις υψηλές επιδόσεις της Chevron.
H Exxon ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή τρίτου τριμήνου στα 4,45 δολάρια, υψηλότερα από τα 3,79 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Τα έσοδα ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.
Η Exxon είπε επίσης ότι επαναγόρασε 4,5 δισ. δολάρια σε μετοχές της το περασμένο τρίμηνο
Στα μάκρο, σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο 2022, αν και διαπιστώνονται σημάδια επιβράδυνσης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 28/10 η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Ειδικότερα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά μόλις 0,3% το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζοντας σημάδια επιβράδυνσης, με τον δομικό πληιωρισμό να ενισχύεται 0,5%, ανάλογα των εκτιμήσεων.
Σε 12μηνη βάση, ο πληθωρισμός εμφανίζεται αυξημένος κατά 5,1%, έναντι 4,9% τον Αύγουστο.
3_217.jpg
Από την άλλη, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο 2022, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις συνέχισαν να διογκώνονται, διατηρώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για τέταρτη φορά φέτος.
Οι καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 0,6% τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης