Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του δράστη με το σφυρί ήταν η Pelosi - Σε χειρουργική επέμβαση ο σύζυγός της, καταδίκη από Biden

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο του δράστη με το σφυρί ήταν η Pelosi - Σε χειρουργική επέμβαση ο σύζυγός της, καταδίκη από Biden
Συνελήφθη ο 42χρονος δράστης
Σχετικά Άρθρα

Σε φάση ανάρρωσης βρίσκεται πλέον ο 82χρονος Paul Pelosi, σύζυγος της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά την επίθεση που δέχτηκε με σφυρί στην οικία τους από έναν 42χρονο που απαιτούσε να δει την Nancy Pelosi.
Ο διαρρήκτης έχει συλληφθεί, ενώ ο Paul Pelosi διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για το κάταγμα που υπέστη στο κρανίο, ενώ τραυματίστηκε και στο δεξί του χέρι.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden, καταδίκασε την «απεχθή» επίθεση σε βάρος του συζύγου της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και μάλιστα, σε ομιλία του στη Φιλαδέλφεια υπογράμμισε ότι «κάθε ευσυνείδητος πολίτης οφείλει να αποδοκιμάσει ξεκάθαρα και απερίφραστα τη βία στην πολιτική μας, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων».
Σημειώνεται ότι η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία είναι δεύτερη στη σειρά διαδοχής στην προεδρία των ΗΠΑ, βρισκόταν στην Ουάσινγκτον τη στιγμή που ο διαρρήκτης εισέβαλε στο σπίτι της, ανέφερε η αστυνομία του Καπιτωλίου.

Η διάρρηξη στο σπίτι της οικογένειας Pelosi

Ο 42χρονος διαρρήκτης εισέβαλε την Παρασκευή 28/10 στο σπίτι της οικογένειας Pelosi στο Σαν Φρανσίσκο και τραυμάτισε με σφυρί τον σύζυγο της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς αναζητούσε την ίδια τη Nancy Pelosi, η οποία όμως βρισκόταν στην Ουάσιγκτον.
«Ο Paul Pelosi δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του από έναν δράστη που χρησιμοποίησε βία και απείλησε να τον σκοτώσει, απαιτώντας να δει την πρόεδρο», δήλωσε ο Drew Hammill, εκπρόσωπος της Nancy Pelosi.
Ο 82χρονος Paul Pelosi διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για το κάταγμα που υπέστη στο κρανίο, ενώ τραυματίστηκε και στο δεξί του χέρι.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.
pelosi2.JPG
Συνελήφθη ο δράστης

Συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στην κατοικία των Pelosi ο 42χρονος δράστης.
Πρόκειται για τον David DePape, ο οποίος θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, κακοποίηση ηλικιωμένου και διάρρηξη, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, William Scott.
Στο μεταξύ, οι αμερικανικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το κίνητρο του δράστη, υπό τον φόβο για πολιτικά υποκινούμενη επίθεση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης