Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες - τροπική καταιγίδα Nalgae: Στους 45 οι νεκροί από πλημύρες και κατολισθήσεις

Φιλιππίνες - τροπική καταιγίδα Nalgae: Στους 45 οι νεκροί από πλημύρες και κατολισθήσεις
Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό, κάνοντας λόγο για 45 νεκρούς έναντι του προηγούμενου απολογισμού που μιλούσε για 72 νεκρούς

Στους 45 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από πλημμύρες και κατολισθήσεις στις Φιλιππίνες, που προκάλεσε το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Nalgae.
Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό, κάνοντας λόγο για 45 νεκρούς έναντι του προηγούμενου απολογισμού που ήταν λανθασμένος και μιλούσε για 72 νεκρούς, 14 αγνοούμενους και 33 τραυματίες.
Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας παραδέχθηκαν ότι τα συνεργεία διάσωσης που είχαν σταλεί στις 28/10 στο νότιο τμήμα της χώρα, που επλήγη από τις πλημμύρες, έκαναν λάθη στους απολογισμούς τους, με αποτέλεσμα να υπολογιστούν δύο φορές ορισμένοι θάνατοι.
«Όταν λάβαμε τους απολογισμούς στις 06:00 σήμερα (Σάββατο), αντιληφθήκαμε πως υπήρχαν σε αυτούς 40 θάνατοι, 31 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι» δήλωσε ο Naguib Sinarimbo, εκπρόσωπος και επικεφαλής της πολιτικής προστασίας για το νότιο τμήμα της χώρας.
Πρόσθεσε ότι άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αλλού στη χώρα, με αποτέλεσμα ο νέος απολογισμός να φτάνει στους 45 νεκρούς.
Σημειώνεται ότι η τροπική καταιγίδα Nalgae έπληξε το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, τη Luzon, συνοδευόμενη από ανέμους έως 95 χλμ. την ώρα, μια ώρα αφότου έφθασε στο αραιοκατοικημένο νησί Catanduanes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης