Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η πολιτική zero covid πλήττει τα iPhones, κλείνει το Disney Resort στη Σανγκάη

Κίνα: Η πολιτική zero covid πλήττει τα iPhones, κλείνει το Disney Resort στη Σανγκάη
Αναμένεται μείωση της τάξης του 30% στην παραγωγή των iPhone τον επόμενο μήνα
Σχετικά Άρθρα

Η εμμονή της Κίνας στην αυστηρή πολιτική της zero – covid (lockdowns, περιοριστικά μέτρα ακόμα και για λίγα κρούσματα) ώθησε στο κλείσιμο του Disney Resort στη Σανγκάη ενώ οδηγεί τα εργοστάσια παραγωγής των iPhone της Apple σε μια μείωση της τάξης του 30% για το Νοέμβριο.
Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων covid σε όλη σχεδόν την Κίνα έχει προκαλέσει την ενίσχυση τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdowns σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε διάφορες μητροπόλεις, όπως η Guangzhou.

Μείωση παραγωγής

Στοιχεία που δόθηκαν σήμερα Δευτέρα 31/10 στη δημοσιότητα δείχνουν πως η δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων μειώθηκε απροσδόκητα τον Οκτώβριο λόγω τόσο των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την covid που έπληξαν την παραγωγή, τα ταξίδια και τη ναυτιλία όσο και της μειωμένης ζήτησης παγκοσμίως.
Αναλυτές εκτιμούν πως η διατήρηση της πολιτικής zero – covid θα εξακολουθήσει να δημιουργεί προβλήματα στην κινεζική οικονομία και το 2023.

Δυσαρέσκεια

Στην πόλη Zhengzhou, στο εργοστάσιο Foxconn που κατασκευάζει τα iPhones και απασχολεί περίπου 200.000 εργαζόμενους, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Εκτιμάται μάλιστα πως η παραγωγή θα μειωθεί κατά 30% το Νοέμβριο, με την Foxconn να προσπαθεί να ενισχύσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της στο Shenzhen.
Σημειώνεται πως χθες Κυριακή 30/10 τα νέα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθαν σε 2.898, ξεπερνώντας τα 2.000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
Στην Guangzhou, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας και τεράστιο οικονομικό κέντρο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 1.110 την περίοδο 24 με 30 Οκτωβρίου, από 402 που ήταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Έκλεισε το Disney Resort στη Σανγκάη

Την ίδια στη Σανγκάη, το θεματικό πάρκο Disney Resort ανέστειλε ξαφνικά τη λειτουργία του σήμερα για να συμμορφωθεί με τα μέτρα πρόληψης της COVID-19, με όλους τους επισκέπτες που βρίσκονταν στον χώρο τη στιγμή της ανακοίνωσης να καλούνται να παραμείνουν στο πάρκο έως ότου υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον ιό και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.
Η εταιρεία διαχείρισης του πάρκου ανακοίνωσε ότι κλείνει άμεσα το βασικό πάρκο και τις γύρω περιοχές, όπως τον δρόμο με τα εμπορικά καταστήματα, μέχρι νεωτέρας προκειμένου να συμμορφωθεί με τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού.
Οι αρχές της Σανγκάης δήλωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους στο WeChat ότι το πάρκο απαγορεύει την είσοδο και την έξοδο του κόσμου από αυτό και ότι όλοι οι επισκέπτες εντός του χώρου θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων για να μπορέσουν να αποχωρήσουν.
Αναφέρεται μάλιστα ότι όποιος επισκέφθηκε το πάρκο από τις 27 Οκτωβρίου θα χρειαστεί να υποβληθεί σε τεστ για COVID-19 τρεις φορές σε τρεις ημέρες.
Σημειώνεται πως η Σανγκάη ανακοίνωσε 10 κρούσματα τοπικής μετάδοσης στις 30 Οκτωβρίου.
Όλα τα κρούσματα ήταν ασυμπτωματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης