Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Netanyahu και το Likud κέρδισαν στο Ισραήλ αλλά κρίνεται η αυτοδυναμία από το αραβικό κόμμα Balad

O Netanyahu και το Likud κέρδισαν στο Ισραήλ αλλά κρίνεται η αυτοδυναμία από το αραβικό κόμμα Balad
Σύμφωνα με τα exit polls, το μπλοκ του Benjamin Netanyahu, το οποίο περιλαμβάνει το Likud, το Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα (RZP), τον Ενωμένο Τορά για τον Ιουδαϊσμό (UTJ) και το Shas, πέρασε το όριο των 61 εδρών και θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση

Ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του Likud Benjamin Netanyahu θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ, σύμφωνα με τα exit poll της Τρίτης 1 Νοεμβρίου 2022.
Με βάση τα exit polls, το αραβικό κόμμα Balad είναι κοντά στο να περάσει το όριο.
Εάν συμβεί αυτό, το μπλοκ του Netanyahu θα πέσει στις 60 έδρες, μία λιγότερο από την πλειοψηφία του συνασπισμού.
Σύμφωνα με τα exit polls, το μπλοκ του Benjamin Netanyahu, το οποίο περιλαμβάνει το Likud, το Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα (RZP), τον Ενωμένο Τορά για τον Ιουδαϊσμό (UTJ) και το Shas, πέρασε το όριο των 61 εδρών και θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.
Σε ορισμένες από τις δημοσκοπήσεις, το μπλοκ έφτασε τις 62 έδρες.

Τι ανέφεραν τα exit polls;

Το κόμμα Netanyahu αναμένεται να λάβει 31 έδρες σύμφωνα με το Channel 12 και 32 έδρες σύμφωνα με το Channel 13, ενώ το κόμμα Yesh Atid του Lapid αναμένεται να λάβει 23 έδρες σύμφωνα με τις δύο δημοσκοπήσεις.
Το Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα - με επικεφαλής τους Itamar Ben-Gvir και Bezalel Smotrich - σημείωσε άνοδο φθάνοντας μεταξύ 13-14 εδρών.

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του υπουργού Άμυνας Benny Gantz αναμένεται να λάβει 11 έδρες ή 12 έδρες ενώ ο Yisrael Beytenu λαμβάνει 4 έδρες.

Τα υπερορθόδοξα κόμματα του Ισραήλ είδαν μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων με τον Shas να παίρνει 10 έδρες και το United Torah Judaism (UTJ) να παίρνει 7 έδρες.

Η νίκη θα επαναφέρει τον Netanyahu στην εξουσία αφού υπηρέτησε ως πρωθυπουργός μεταξύ 1996-1999 και 2009-2021.
Είναι ήδη ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ και έχει περάσει τον τελευταίο χρόνο ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
exitpolsss_israhl.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης