Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση 0,5% στις εξαγωγές τον Σεπτέμβριο 2022 - Μεγάλη εξάρτηση από την Κίνα

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση 0,5% στις εξαγωγές τον Σεπτέμβριο 2022 - Μεγάλη εξάρτηση από την Κίνα
Η Γερμανία κατέγραψε εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα 3,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο
Απρόσμενη πτώση σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι εξαγωγές της Γερμανίας, κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 2,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας την Τετάρτη.
Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει αύξηση των εξαγωγών κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές αναμενόταν να μειωθούν κατά 0,4%.
Η Γερμανία κατέγραψε εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα 3,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η Destatis, ξεπερνώντας κατά πολύ το προβλεπόμενο πλεόνασμα των 700 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο η εξάρτηση από την Κίνα

Οι περισσότερες εισαγωγές προήλθαν από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Γερμανίας, η οποία σημείωσε αύξηση 5,4% σε σχέση με τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ οι εξαγωγές προς την Κίνα σημείωσαν πτώση 2%, σύμφωνα με το γραφείο.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz κατευθύνεται στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, ένα ταξίδι που θα παρακολουθείται στενά για ενδείξεις σχετικά με το πόσο σοβαρή είναι η Γερμανία για τη μείωση της οικονομικής της εξάρτησης από την ανερχόμενη υπερδύναμη της Ασίας.
Το κλίμα μεταξύ των Γερμανών εξαγωγέων βελτιώθηκε ελαφρώς τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo αυτή την εβδομάδα, αλλά η κατάσταση συνολικά παραμένει δύσκολη λόγω των τεταμένων ενεργειακών αγορών και του αδύναμου παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος.

destatis_18.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης