Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πλήγμα για την Credit Suisse - Υποβάθμιση σε BBB- από την Standard & Poor's

Νέο πλήγμα για την Credit Suisse - Υποβάθμιση σε BBB- από την Standard & Poor's
Η S&P υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση κατά μία βαθμίδα στο BBB-, τη χαμηλότερη αξιολόγηση που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως επενδυτική βαθμίδα
Σχετικά Άρθρα
Νέο πλήγμα δέχθηκε η Credit Suisse, καθώς η Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα, κρίνοντας ότι τα σχέδιά της για μια εκ βάθρων αναδιάρθρωση κρύβουν κινδύνους. 
Η S&P υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της ελβετικής τράπεζας κατά μία βαθμίδα στο BBB-, τη χαμηλότερη αξιολόγηση που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως επενδυτική, μόλις μία βαθμίδα μακριά από το junk, λέγοντας ότι βλέπει "σημαντικούς κινδύνους εκτέλεσης εν μέσω ενός επιδεινούμενου και ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος και περιβάλλοντος αγοράς".

Σταθερές οι προοπτικές

Πρόσθεσε ότι "ορισμένες λεπτομέρειες γύρω από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων παραμένουν ασαφείς", αλλά παρ' όλα αυτά διατήρησε τις προοπτικές της τράπεζας σε "σταθερές".
Η διοίκηση της Credit Suisse παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα μια ριζική αναδιάρθρωση με στόχο να βγάλει την τράπεζα από την κρίση.
Στόχος της είναι να αντλήσει νέα κεφάλαια ύψους 4 δισ. δολαρίων, με την Saudi National Bank να ηγείται της αύξησης κεφαλαίου αναλαμβάνοντας μερίδιο 9,9%.
Επιπλέον, σκοπεύει να αποσυρθεί σε μεγάλο βαθμό από την επενδυτική τραπεζική, αποσχίζοντας τις δραστηριότητες αυτές υπό το ανανεωμένο εμπορικό σήμα της Credit Suisse First Boston.
Έχει ήδη συμφωνήσει κατ' αρχήν να πωλήσει την επιχείρηση τιτλοποιημένων προϊόντων της σε κοινοπραξία υπό την ηγεσία των Apollo και Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης