Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η απόδοση του 10ετούς πέφτει κάτω από το 4% μετά την ανακοίνωση της Fed

ΗΠΑ: Η απόδοση του 10ετούς πέφτει κάτω από το 4% μετά την ανακοίνωση της Fed
Το ευαίσθητο στην πολιτική 2ετές μειώθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 4,44%.
Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν την Τετάρτη 2/11 καθώς η Federal Reserve ενέκρινε μια ευρέως αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης και σηματοδότησε μια πιθανή επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων.
Η απόδοση του 10ετούς διαπραγματεύθηκε 7 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,97%.
Το ευαίσθητο στην πολιτική 2ετές μειώθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 4,44%
Οι αποδόσεις και οι τιμές έχουν ανεστραμμένη σχέση, με μία μονάδα βάσης να ισούται με 0,01%.
Η Fed ενέκρινε την Τετάρτη 2/11 μια τέταρτη διαδοχική αύξηση του επιτοκίου κατά τρία τρίμηνα, ανεβάζοντας το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού της κατά 0,75 εκατοστιαία μονάδα σε εύρος στόχου 3,75%-4%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008.
Εν τω μεταξύ, η νέα δήλωση άφησε να εννοηθεί μια πιθανή αλλαγή πολιτικής, λέγοντας ότι η Fed «θα λάβει υπόψη τη σωρευτική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, τις καθυστερήσεις με τις οποίες η νομισματική πολιτική επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα και τον πληθωρισμό και τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις».
«Η «συσσωρευτική σύσφιξη» και η «υστερημένη επίπτωση» υποδηλώνουν ότι αυτή θα είναι η τελευταία αύξηση κατά 75 bp και τον Δεκέμβριο η κίνηση θα είναι πιθανότατα 50 bp», δήλωσε ο Ian Lyngen, επικεφαλής των επιτοκίων της BMO στις ΗΠΑ, σε σημείωμα.
bonds_4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης