Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ria Novosti: Προβοκάτσια Ουκρανών στο Donetsk – Άνοιξαν πυρ σε κατοικημένη περιοχή για να κατηγορήσουν τη Ρωσία

Ria Novosti: Προβοκάτσια Ουκρανών στο Donetsk – Άνοιξαν πυρ σε κατοικημένη περιοχή για να κατηγορήσουν τη Ρωσία
«Βομβάρδισαν μια κατοικημένη περιοχή με εκτοξευτές χειροβομβίδων και δύο όλμους διαμετρήματος 120 χιλιοστών για να δυσφημήσουν τις προωθούμενες μονάδες των στρατευμάτων μας», αναφέρει η Μόσχα

Ουκρανικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ σε κατοικημένες περιοχές του  Artemovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk για να κατηγορήσουν τη Ρωσία για επιθετικότητα εναντίον αμάχων, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
«Σήμερα (2/11/2022) στο  Artemovsk στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, παρουσία εκπροσώπων των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, βομβάρδισαν μια κατοικημένη περιοχή με εκτοξευτές χειροβομβίδων και δύο όλμους διαμετρήματος 120 χιλιοστών για να δυσφημήσουν τις προωθούμενες μονάδες των στρατευμάτων μας», είπε η πηγή.

Σκληρές μάχες

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος στόχος των αρχών του Κιέβου είναι να δώσουν στην παγκόσμια κοινότητα μια «εικόνα» υποτιθέμενης ρωσικής επιθετικότητας.
Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων λόγω της πρόκλησης των ουκρανικών στρατευμάτων, πρόσθεσε η πηγή.
Στα τέλη Οκτωβρίου, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin, έκανε λόγο για σκληρές μάχες στο Artemovsk, σημειώνοντας ότι η απελευθέρωση της πόλης θα έφερνε σοβαρό πλήγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, διαλύοντας την επιμελητεία του εχθρού.
Το Artemovsk είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών, που βρίσκεται βόρεια της Gorlovka.


www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης