Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση Vucic (Σερβία): Δεν θα επιτρέψουμε στα drones του ΝΑΤΟ να μας κατασκοπεύουν

Αυστηρή προειδοποίηση Vucic (Σερβία): Δεν θα επιτρέψουμε στα drones του ΝΑΤΟ να μας κατασκοπεύουν
Η δύναμη της Σερβίας είναι ασύγκριτη σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν, προειδοποίησε ο Σέρβος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Ο Σέρβος πρόεδρος Aleskandr Vucic μετέβη προσωπικώς σε έκτακτη στρατιωτική άσκηση, αφού το Βελιγράδι σύμφωνα με πληροφορίες ανησυχεί για αποσταθεροποίηση στην περιοχή από ΝΑΤΟ και Αλβανούς που ετοιμάζουν πρόκληση με θέμα τους Σέρβους που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο πρόεδρος της Σερβίας, παρευρέθηκε σε άσκηση των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ονομασία «Ελιγμοί 2022», και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι προκαλεί κοντά στα σερβικά σύνορα.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που εντοπίστηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τους στρατώνες του σερβικού στρατού, «και για αυτό όπως είπε είχαμε προειδοποιήσει πριν προχωρήσουμε στην κατάρριψη, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιον να κατασκοπεύει τις εγκαταστάσεις μας».

Πιο ισχυρή η Σερβία 


Σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της άσκησης τι προστατεύει τους ουρανούς της Σερβίας, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, ο Vucic δήλωσε ότι «πολλοί πολιτικοί στην δύση ζουν στην εποχή πριν από 20 ή 30 χρόνια, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά.
Η δύναμη της Σερβίας είναι ασύγκριτη σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν, αλλά από την άλλη δεν είναι θέμα δύναμης, αλλά κυρίως πολιτικής.
Θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη, και αυτό είναι το καθήκον της προτεραιότητάς μας και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το πραγματοποιήσουμε».

Κατάρριψη drone

Υπενθυμίζεται πως οι σερβικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα drone πάνω από την πόλη Raska κοντά στη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας στις 2 Νοεμβρίου 2022.
Η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabic και ο υπουργός Άμυνας Milos Vucevic δήλωσαν νωρίτερα ότι UAV άγνωστης προέλευσης παρακολουθούσε τις θέσεις και τις στρατιωτικές μονάδες του σερβικού στρατού κοντά στη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.
«Μονάδες του σερβικού στρατού σήμερα το απόγευμα, μετά από έγκαιρο εντοπισμό και παρακολούθηση, εξουδετέρωσαν εμπορικό drone που κινούνταν με κατεύθυνση από το Kopaonik προς τη Raska.
Το drone καταρρίφθηκε με τη χρήση μέτρων ηλεκτρονικού πολέμου κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις», αναφέρεται στο μήνυμα.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης