Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πιο κοντά στην ύφεση - «Βουτιά» 4% στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Σεπτέμβριο 2022

Γερμανία: Πιο κοντά στην ύφεση - «Βουτιά» 4% στις εργοστασιακές παραγγελίες τον Σεπτέμβριο 2022
Πρόκειται για την έκτη πτώση τους τους τελευταίους επτά μήνες και η μεγαλύτερη από τον Μάρτιο
Σχετικά Άρθρα
Πιο κοντά στην ύφεση βρίσκεται η Γερμανία, καθώς νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 4%, ποσοστό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τις προοπτικές της οικονομίας.
Αυτή ήταν η έκτη πτώση τους τους τελευταίους επτά μήνες και η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο.
Οι αναλυτές ανέμεναν μια πιο ήπια πτώση της τάξης του 0,5%.
Ο όγκος των παραγγελιών μειώθηκε κατά 10,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αν και η στατιστική υπηρεσία Destatis ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου του 2021 ήταν εξαιρετικά υψηλός λόγω ανάκαμψης μετά την πανδημία.
"Πρόκειται για μια μεγάλη καθοδική έκπληξη, σε σχέση με τις εκτιμήσεις, αλλά είναι σύμφωνη με την κατάρρευση τους τελευταίους μήνες", δήλωσε ο Claus Vistesen της Pantheon Macroeconomics, σύμφωνα με το investing.com.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο (DIHK), η οποία κάλυψε 24.000 επιχειρήσεις, έδειξε ότι το 52% αναμένει ότι η κατάστασή του θα χειροτερέψει τους επόμενους 12 μήνες, ενώ μόνο το 8% αναμένει ότι θα βελτιωθεί.
Ο Vistesen σημείωσε ότι δεν ήταν καν δυνατόν να αποδοθεί η ευθύνη για την κατάρρευση του Σεπτεμβρίου στα ευμετάβλητα είδη μεγάλου κόστους.
Οι εγχώριες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,5%, αλλά οι εξαγωγικές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 7,0%.
Οι παραγγελίες από την Ευρωζώνη σημείωσαν «βουτιά» 8%.
Η μείωση ήταν μεγαλύτερη στα καταναλωτικά αγαθά, τα οποία υποχώρησαν κατά 7,2%, ενώ τα κεφαλαιουχικά αγαθά υποχώρησαν κατά 6%.

destatis_4.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης