Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι έως 7% στο Χονγκ Κονγκ πυροδότησαν οι φήμες για χαλάρωση των μέτρων της Κίνας για την covid -19

Ράλι έως 7% στο Χονγκ Κονγκ πυροδότησαν οι φήμες για χαλάρωση των μέτρων της Κίνας για την covid -19
Στο ταμπλό, πρωταγωνιστούν οι μετοχές ακινήτων και τεχνολογίας
Ράλι έως 7% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ πυροδότησαν οι φήμες περί χαλάρωσης της μηδενικής ανοχής που εφαρμόζει η Κίνα έναντι της covid - 19.
Περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια προστέθηκαν στην αξία των κινεζικών μετοχών μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι φήμες και οι ειδήσεις τροφοδότησαν τις ελπίδες για διπλή ανακούφιση, τόσο όσον αφορά την ένταση ΗΠΑ-Κίνας, όσο και τους σκληρούς κανόνες που εφαρμόζει η Κίνα για την πανδημία.
Ο Hang Seng έκλεισε τελικά με άνοδο 5,3% και σημείωσε τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων 11 ετών.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 2,4%, με εβδομαδιαία άνοδο 5,3%, τη μεγαλύτερη των τελευταίων δύο και πλέον ετών.
Το Bloomberg News μετέδωσε ότι οι επιθεωρήσεις των ΗΠΑ για τα έγγραφα ελέγχου σε κινεζικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ - πεδίο χρόνιων ρυθμιστικών εντάσεων και κινδύνων - ολοκληρώθηκαν νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, δημιουργώντας ελπίδες ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έμειναν ικανοποιημένοι.
Την ίδια ώρα, οι ανεπιβεβαίωτες φήμερς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί χαλάρωσης των κανονισμών για την COVID -19, οι οποίοι κυκλοφορούν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, απέκτησαν νέα δυναμική την Παρασκευή.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό, πρωταγωνιστούν οι μετοχές ακινήτων και τεχνολογίας.
Οι μετοχές των διαδικτυακών κολοσσών Alibaba και JD.com σημείωσαν άνοδο άνω του 10% και ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 7,5%.
Ο διαχειριστής ακινήτων Country Garden Services σημείωσε άνοδο 15% και ο δείκτης των κατασκευαστών της ηπειρωτικής χώρας αυξήθηκε κατά 9%.
Ο διαχειριστής hedge fund Lei Ming δήλωσε ότι η φήμη για την επαναλειτουργία είναι απλώς το έναυσμα για μια ανάκαμψη σε μια υπερπουλημένη αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης