Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall λόγω απασχόλησης και Κίνας - O Nasdaq +1,28%, ο S&P 500 +1,36%

Ισχυρή άνοδος στη Wall λόγω απασχόλησης και Κίνας - O Nasdaq +1,28%, ο S&P 500 +1,36%
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,17%.

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street λόγω των θετικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκαν και καταδεικνύουν ότι η οικονομική δραστηριότητα δεν έχει επηρεαστεί από τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed, αλλά και των αναφορών ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε χαλάρωση της πολιτικής μηδενικής ανοχής έναντι της covid -19.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,26% στις 32.404 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,36% στις 3.770 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε 1,28% στις 10,475 μονάδες.

wall_klisimo_30.JPG
Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Dow (+6,1%) και Nike (+5,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-4,4%) και UnitedHealth (-1,5%).
Η Apple υποχώρησε περισσότερο από 2%, αλλά η Google και η Microsoft κέρδισαν περισσότερο από 2% και 1% αντίστοιχα.
Οι εικασίες για χαλάρωση της μηδενικής ανοχής της Κίνας οδήγησαν επίσης υψηλότερα τις κινεζικές μετοχές τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba, Baidu Inc  και JD.com.

Στο πεδίο των επιτοκίων της Fed, η πρόεδρος της Boston Federal Reserve, Susan Collins δήλωσε ότι αν και υποστηρίζει τη συνέχιση των αυξήσεων στα επιτόκια των ΗΠΑ για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός, υπάρχει πλέον μια καλή πιθανότητα ο ρυθμός των επόμενων αυξήσεων να είναι μικρότερος σε σύγκριση με τις τελευταίες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Αυτή την στιγμή, με τον πληθωρισμό πολύ πάνω από τον στόχο του 2%, η βασική αποστολή της Fed θα πρέπει να είναι να αποκαταστήσει τη σταθερότητα των τιμών", ανέφερε σε ομιλία της η αξιωματούχος.
"Η δουλειά μας για να χαλιναγωγήσουμε τον πληθωρισμό δεν έχει τελειώσει", ανέφερε, προσθέτοντας πάντως ότι "υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια, αν και δεν είναι ξεκάθαρα στοιχεία, πως ο πληθωρισμός ενδεχομένως να έχει αρχίσει να επιβραδύνει".

ΗΠΑ: Ανεργία 3,7% τον Οκτώβριο 2022 - Δημιουργία 261 χιλ. θέσεων εργασίας

Θετικά είναι τα σημάδια για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς η ανεργία αυξήθηκε τον Οκτώβριο 2022, ωστόσο δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας από ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές.
Η ανεργία αυξήθηκε στο 3,7% τον Οκτώβριο, από 3,5% τον Σεπτέμβριο.

Οι νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο ανήλθαν σε 261 χιλ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 4,7% σε σχέση με πέρυσι και 0,4% μηνιαίως, καταδεικνύοντας ότι η αύξηση των μισθών είναι πιθανό να εξακολουθεί να πιέζει τον πληθωρισμό.

Η Κίνα έτοιμη να χαλαρώσει την αυστηρή πολιτική για την covid - 19 - Tι αποκαλύπτει πρώην αξιωματούχος

Ουσιαστικές αλλαγές στην πολιτική της Κίνας για μηδενική ανοχή έναντι της COVID-19 πρόκειται να πραγματοποιηθούν σύντομα, δήλωσε πρώην αξιωματούχος της Κίνας σε συνέδριο που διοργάνωσε η επενδυτική τράπεζα Citi την Παρασκευή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ο Zeng Guang, πρώην επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, δήλωσε ότι οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα της Κίνας "συσσωρεύονται", αναφέροντας τα νέα εμβόλια και την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στην έρευνα για τα αντιιικά φάρμακα.
Ερωτηθείς από τον επικεφαλής οικονομολόγο της Citi στην Κίνα Yu Xiangrong αν η Κίνα θα ανοίξει μετά την ετήσια συνεδρίαση του κοινοβουλίου της που παραδοσιακά πραγματοποιείται στις αρχές Μαρτίου, είπε ότι πολλές νέες πολιτικές θα εισαχθούν τους επόμενους πέντε με έξι μήνες, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες πληροφορίες βασίστηκε.

Ισχυρή πτώση καταγράφεται στο φυσικό αέριο, με το ολλανδικό TTF Δεκεμβρίου στο -8,3% στα 115 ευρώ.
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με τo brent να κερδίζει 3,90 δολάρια ή 4,1% στα 98,57 δολάρια το βαρέλι και το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 4,44 δολάρια ή 5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 92,61 δολάρια το βαρέλι.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,17%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο «βούλιαξε» 2,1% έναντι του ευρώ, στο 0,9956 δολ.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης