Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Πρωθυπουργός Σαξωνίας: Δεν πρέπει να διαρρήξουμε τους δεσμούς με τη Μόσχα, άμεση ειρήνευση

Γερμανία - Πρωθυπουργός Σαξωνίας: Δεν πρέπει να διαρρήξουμε τους δεσμούς με τη Μόσχα, άμεση ειρήνευση

Ο πόλεμος δεν τελειώνει στο πεδίο μάχης, τελειώνει πάντα σε τραπέζι διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σαξωνίας Michael Kretschmer

Ο πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας Michael Kretschmer (CDU) ζήτησε άμεση επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία μέσω διπλωματίας, σημειώνοντας ότι, μόλις τελειώσει η σύγκρουση, η Ρωσία θα παραμείνει γείτονας της ΕΕ, η οποία θα πρέπει να διατηρήσει σχέσεις με τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.
«Όσο πιο γρήγορα σιωπήσουν τα κανόνια, τόσο το καλύτερο», επισήμανε, κατά τη διάρκεια συνέλευσης του CDU στο Schkeuditz.
«Ο πόλεμος δεν τελειώνει σε πεδίο μάχης, τελειώνει πάντα σε τραπέζι διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Τόνισε ότι η Ρωσία θα παραμείνει γείτονας της ΕΕ ακόμη και μετά τη λήξη της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το να είσαι σε άρνηση δεν είναι λύση.

«Όταν τελειώσει αυτός ο πόλεμος, θα πρέπει να μιλήσουμε ξανά μεταξύ μας, να έχουμε συναλλαγές μεταξύ μας», είπε ο Kretschmer.
Ταυτόχρονα, συμφώνησε με τη θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ότι είναι απαραίτητο να παράσχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στην Ουκρανία.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει και συζήτηση.
«Ειδικά όταν μιλάμε για πόλεμο ή ειρήνη, πρέπει να υπάρχει μια επιλογή να συζητήσουμε ανοιχτά και ειλικρινά διαφορετικές θέσεις μεταξύ τους», κατέληξε.
Ο πρωθυπουργός της Σαξονίας κάλεσε επανειλημμένα να «παγώσει η σύγκρουση» στην Ουκρανία και επικρίθηκε για τις δηλώσεις του αυτές στη γερμανική δημόσια σφαίρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης