Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Διεύρυνση των κυρώσεων κατά του Ιράν εξετάζουν η Γερμανία και 8 κράτη της ΕΕ

Der Spiegel: Διεύρυνση των κυρώσεων κατά του Ιράν εξετάζουν η Γερμανία και 8 κράτη της ΕΕ
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 μία δέσμη κυρώσεων που περιέχει 31 προτάσεις παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, με στόχο άτομα και ιδρύματα στον κλάδο της ασφάλειας, καθώς και εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν
Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν εξετάζουν η Γερμανία και οκτώ ακόμη κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το Der Spiegel, δίχως όμως να αναφέρεται τις πηγές του το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι νέες κυρώσεις θα στοχεύουν σε άτομα και οργανώσεις που συνδέονται με τη βία κατά των διαδηλωτών στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 μία δέσμη που περιέχει 31 προτάσεις παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες, με στόχο άτομα και ιδρύματα στον κλάδο της ασφάλειας, καθώς και εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, όπως σημειώνει το περιοδικό, προσθέτοντας ότι το πακέτο των κυρώσεων έχει πολλές πιθανότητες να εγκριθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. στην επόμενη συνάντησή τους στις 14 Νοεμβρίου.
Οι σχέσεις μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και της Δύσης καθίστανται πιο τεταμένες, την ώρα που οι Ιρανοί πολίτες συνεχίζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διεκδικώντας τα δικαιώματα των γυναικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης