Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία – Δέσμευση Meloni: Αυξημένο έλλειμμα στο 4,5% το 2023 λόγω της ενεργειακής στήριξης στα νοικοκυριά

Ιταλία – Δέσμευση Meloni: Αυξημένο έλλειμμα στο 4,5% το 2023 λόγω της ενεργειακής στήριξης στα νοικοκυριά
Περίπου 21 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τον περιορισμό των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου

Η ιταλική κυβέρνηση υπό τη Giorgia Meloni παρουσίασε, έστω και συνοπτικά, τα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να υιοθετήσει για να αντιμετωπίσει την κρίση που προκάλεσε η αύξηση της τιμής της ενέργειας, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.
Το επόμενο έτος, το δημόσιο έλλειμμα της Ιταλίας προβλέπεται ότι θα αγγίξει το 4,5% του ΑΕΠ.
Πρόκειται περίπου για 21 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τον ενίσχυση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
Όπως αναφέρει η DW, συνολικά, από τώρα μέχρι το τέλος του 2023 πρόκειται να διατεθούν, πάντα για τον ίδιο σκοπό, 30 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η Meloni κινείται σαν να έχει ήδη εξασφαλίσει την συναίνεση των Βρυξελλών, με την λογική ότι μια οικονομική κατάσταση χωρίς προηγούμενο, απαιτεί έκτακτες απαντήσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa για τις υπόλοιπες δημόσιες δαπάνες η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βρει επιπλέον πόρους περιορίζοντας τα κονδύλια του κοινωνικού εισοδήματος ανεργίας και εκείνα για τις ανακαινίσεις των ακινήτων.
Η Ιταλία, παράλληλα, όπως  δήλωσε η πρωθυπουργός, ελπίζει ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκρίνει ένα νέο, συνολικό πακέτο στήριξης των χωρών μελών, όπως έγινε και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης