Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσίευμα βόμβα από Asia Times: Οι ΗΠΑ πρέπει να υποχωρήσουν – Δεν μπορούν να αντέξουν έναν μεγάλο πόλεμο με την Κίνα

Δημοσίευμα βόμβα από Asia Times: Οι ΗΠΑ πρέπει να υποχωρήσουν – Δεν μπορούν να αντέξουν έναν μεγάλο πόλεμο με την Κίνα
Αυξάνονται οι κίνδυνοι καθημερινά ένας μεγάλος πόλεμος στον Ειρηνικό
Σχετικά Άρθρα

H Ουάσινγκτον δεν είναι έτοιμη για έναν παρατεταμένο πόλεμο στον Ειρηνικό, αλλά οι κίνδυνοι να ξεσπάσει αυξάνονται κυριολεκτικά κάθε μέρα.
Οι ειδικοί δεν αποκλείουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα πρέπει» να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα για να μην βαλτώσουν σε εχθροπραξίες που θα διαρκέσουν δεκαετίες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Asia Times, το Πεντάγωνο δείχνει να αντιδρά στην ανάγκη για επείγουσες αλλαγές στη δομή του στρατού και στην εθνική αμυντική στρατηγική.
Η κυβέρνηση του Joe Biden πρέπει να παραδεχτεί το σφάλμα της και να αλλάξει επειγόντως πορεία, αναφέρεται στο δημοσίευμα, διαφορετικά, οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα στρατιωτικής αντιπαράθεσης.
Όχι πολύ καιρό πριν, το Πεντάγωνο δημοσίευσε την Εθνική Στρατηγική Άμυνας (NDS).
Η συζήτηση για τα πρόσφατα προστιθέμενα άρθρα της στρατηγικής πρόκειται να ενταθεί.

H ασαφής αμερικανική στρατηγική

Με τη βοήθεια «γεφυρών εκστρατείας» το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ σχεδιάζει να φτάσει στην Πρώτη Νησιωτική Αλυσίδα (Αλεούτιες Νήσους, τα νησιά Ryukyu, την Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες και τα Greater Sunda).
Το Πεντάγωνο εξετάζει επίσης τη Δεύτερη Νησιωτική Αλυσίδα (τα ιαπωνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένου του νησιωτικού ομίλου Ogasawara και του αρχιπελάγους Καζάν, τα νησιά Μαριάνα, συμπεριλαμβανομένου του Γκουάμ, των Yap, των Παλάου, του νησιού Halmahera και του στενού της Malacca).

Διανομή στρατιωτικής ισχύος

Σκοπός των παραπάνω προσπαθειών είναι η διανομή της στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ από τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό στη Ρωσία και την Κίνα.«Η NDS αναφέρει: υπεράσπιση της πατρίδας σημαίνει υπεράσπιση κρίσιμης αμερικανικής και συμμαχικής υποδομής στην ουσία από δολιοφθορές.
Αποτροπή στρατηγικών επιθέσεων σημαίνει αποτροπή πυρηνικής χρήσης και τρίτον, αποτροπή επιθετικότητας σημαίνει συμβατική στρατιωτική αποτροπή».
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν υπάρχει σαφήνεια στην αμερικανική στρατηγική, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Asia Times.
asia_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης