Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία – Ιράν: Συνομιλίες για την επιστροφή στη συμφωνία για τα πυρηνικά και τη διμερή συνεργασία

Ρωσία – Ιράν: Συνομιλίες για την επιστροφή στη συμφωνία για τα πυρηνικά και τη διμερή συνεργασία

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν στο περιθώριο της πρώτης συνάντησης των εθνικών συντονιστών της Ομάδας για την υπεράσπιση του Χάρτη του ΟΗΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη στις 5-6 Νοεμβρίου

Σχετικά Άρθρα

Ζητήματα αποκατάστασης της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, διευθέτησης κρίσεων στη Μέση Ανατολή και διμερούς συνεργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών Sergey Vershinin και του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian, του αναπληρωτή του Ali Bagheri Kani και του Ιρανού ανώτερου συμβούλου του υπουργού Εξωτερικών για ειδικές πολιτικές υποθέσεις, Ali Asghar Khaji, σύμφωνα με ανακοίνωση την Κυριακή 6 Νοεμβρίου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι συνομιλίες διεξήχθησαν στο περιθώριο της πρώτης συνάντησης των εθνικών συντονιστών της Ομάδας Φίλων για την Υπεράσπιση του Χάρτη του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη στις 5-6 Νοεμβρίου.
«Οι πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γενικής Συνέλευσης.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα καθήκοντα της αποκατάστασης του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνία, για την επίτευξη διαρκούς διευθέτησης των κρίσεις στο Αφγανιστάν, την Υεμένη, τη Συρία και τη Λιβύη», ανέφερε.
«Και οι δύο πλευρές σημείωσαν τη σημασία της συνέχισης του τακτικού συντονισμού και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης