Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το Twitter και το Facebook απολύει εργαζομένους - Έρχεται κύμα συρρίκνωσης στην βιομηχανία της τεχνολογίας

tags :
Μετά το Twitter και το Facebook απολύει εργαζομένους - Έρχεται κύμα συρρίκνωσης στην βιομηχανία της τεχνολογίας

Η Meta είχε πάνω από 87.000 υπαλλήλους (και δεν έχει δει ποτέ τριμηνιαία μείωση του προσωπικού της στα 18 χρόνια της ιστορίας της)

Σχετικά Άρθρα
Πριν από λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, ο CFO της Meta, Dave Wehner, δήλωσε με αυτοπεποίθηση ότι η εταιρεία τεχνολογίας θα παγώσει ουσιαστικά τον αριθμό των εργαζομένων και θα περιορίσει τις νέες προσλήψεις.

Ο ρυθμός των προσλήψεων επιβραδύνθηκε το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα σχέδια που είχαμε δηλώσει προηγουμένως.
"Προσθέσαμε 3.700 καθαρές νέες προσλήψεις το γ' τρίμηνο, σε σχέση με τις καθαρές προσλήψεις του β' τριμήνου που ήταν 5.700, παρά το γεγονός ότι το γ' τρίμηνο είναι συνήθως μια εποχικά ισχυρότερη περίοδος προσλήψεων.
Αναμένουμε ότι οι προσλήψεις θα επιβραδυνθούν δραματικά στο μέλλον και ότι το επόμενο έτος ο αριθμός των εργαζομένων θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα", ανέφερε ο Wehner.

Έρχονται απολύσεις...

Ωστόσο, η Wall Street Journal αναφέρει ότι, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, η Meta σχεδιάζει να ξεκινήσει απολύσεις μεγάλης κλίμακας αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, η Meta είχε πάνω από 87.000 υπαλλήλους (και δεν έχει δει ποτέ τριμηνιαία μείωση του προσωπικού της στα 18 χρόνια της ιστορίας της).

Οι πηγές της WSJ αναφέρουν ότι οι απολύσεις αναμένεται να επηρεάσουν πολλές χιλιάδες υπαλλήλους και η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, ενώ οι διευθυντές της εταιρείας έχουν ήδη πει στους υπαλλήλους να ακυρώσουν τα μη απαραίτητα ταξίδια τους από αυτή την εβδομάδα.
Αν και μικρότερες σε ποσοστιαία βάση από τις περικοπές στην Twitter την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες έπληξαν περίπου το μισό προσωπικό της εταιρείας, ο αριθμός των υπαλλήλων της Meta που αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα σε μια μεγάλη τεχνολογική εταιρεία.
Η Meta όμως δεν είναι η μόνη...
Infographic: Mass Tech Layoff Wave Rises Again | Statista

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης