Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μονάδες κυβερνοασφάλειας ενεργοποιούν 14 πολιτείες ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

ΗΠΑ: Μονάδες κυβερνοασφάλειας ενεργοποιούν 14 πολιτείες ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών
Η διευθύντρια της CISA, Jen Easterly έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν αναμένει σημαντικές διαταραχές στις ενδιάμεσες εκλογές
Σχετικά Άρθρα
Μονάδες κυβερνοασφάλειας θα ενεργοποιηθούν σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τυχόν απειλών κατά των δικτύων των εκλογικών λειτουργών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Οι 14 πολιτείες περιλαμβάνουν την Αριζόνα, την Αϊόβα και την Πενσυλβάνια, καθώς και το Κολοράντο, το Κονέκτικατ, το Ντέλαγουερ, τη Χαβάη, το Ιλινόις, τη Λουιζιάνα, τη Βόρεια Καρολίνα, το Νέο Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και τη Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Politico.
Ο ταξίαρχος Gent Welsh, διοικητής της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Ουάσινγκτον, δήλωσε σε μια εικονική ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης στις 4 Νοεμβρίου ότι δεν το κάνουν όλες οι πολιτείες, αλλά οι πολιτείες που ενεργοποιούν αυτές τις μονάδες "έχουν επενδύσει σε ταλέντα στον κυβερνοχώρο και σε αποστολές στον κυβερνοχώρο εδώ και χρόνια", σύμφωνα με το πρακτορείο Statescoop.
Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς σε δραστηριότητες κυβερνοασφάλειας των εκλογών "προσθέτει έναν αέρα αξιοπιστίας σε ό,τι υπάρχει εκεί έξω", σημειώνοντας ότι η Εθνική Φρουρά "εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους θεσμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες".

'Όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς εκλογές'

Το σχέδιο έρχεται μετά την υποστήριξη που έλαβαν οκτώ πολιτείες από μονάδες κυβερνοχώρου της Εθνικής Φρουράς κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα φέτος.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπάρχουν 38 αποκλειστικές μονάδες κυβερνοχώρου στην Εθνική Φρουρά της Αεροπορίας και του Στρατού σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες εργάζονται για να βοηθήσουν τους πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους σε θέματα που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο, όπως οι αξιολογήσεις δικτύων και ο μετριασμός των κινδύνων.
Οι μονάδες στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν συνολικά πάνω από 2.200 άτομα προσωπικό.
"Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς εκλογές.
Βρισκόμαστε στα πραγματικά αρχικά στάδια αυτού", δήλωσε ο υποστράτηγος της Πολεμικής Αεροπορίας Rich Neely, επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς του Ιλινόις, ανέφερε το Statescoop.
Οι αξιωματούχοι της Εθνικής Φρουράς θα λάβουν ενημερώσεις για την ασφάλεια από τον Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) στο πλαίσιο του έργου τους για την υποστήριξη των ενδιάμεσων εκλογών, ανέφερε το Politico.
Σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η CISA δημιουργήθηκε το 2018 υπό την κυβέρνηση Trump για να συνεργαστεί με κυβερνητικούς και βιομηχανικούς εταίρους για την άμυνα κατά των τρεχουσών και προβλεπόμενων απειλών κατά των κυβερνο- και φυσικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των εκλογικών υποδομών.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή διαταραχή της εκλογικής υποδομής

Η διευθύντρια της CISA, Jen Easterly έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν αναμένει σημαντικές διαταραχές στις ενδιάμεσες εκλογές.
Πιο πρόσφατα, την 1η Νοεμβρίου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, η Easterly δήλωσε ότι δεν υπάρχουν "αξιόπιστες ή συγκεκριμένες πληροφορίες για προσπάθειες διατάραξης ή παραβίασης" των εκλογικών υποδομών και ότι είναι "πολύ σίγουρη ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να καταστήσουμε τις εκλογικές υποδομές όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και ανθεκτικές".
Ο υποστράτηγος της Πολεμικής Αεροπορίας Rich Neely, επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς του Ιλινόις, δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του "δεν περιμένουν να έκτακτα γεγονότα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης