Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off στη Wall, λόγω πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και πληθωρισμού – Στο -2% ο S&P 500, o Nasdaq -2,5%

Sell off στη Wall, λόγω πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και πληθωρισμού – Στο -2% ο S&P 500, o Nasdaq -2,5%
Aρνητικά πρόσημα στη Wall...
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή πτώση σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που επεφύλαξαν οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση του πληθωρισμού.
Όπως εξηγεί το Bloomberg, «οι Ρεπουμπλικανοί περίμεναν το κόκκινο τσουνάμι να σαρώσει τη χώρα, επειδή οι ψηφοφόροι αξιολογούσαν τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό και την επικείμενη ύφεση ως κορυφή των ανησυχιών τους, ωστόσο οι Δημοκρατικοί αποδεικνύονται πολύ ανθεκτικοί.
Σε κάθε περίπτωση, ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για τους Ρεπουμπλικανούς πιθανότατα θα μετριάσει τις δαπάνες και τις ρυθμίσεις των Δημοκρατικών, γεγονός ενθαρρυντικό για τις αγορές.
Σημειώνεται δε πως ότι ένα διαιρεμένο Κογκρέσο θεωρείται επίσης ως ένα πιο ευνοϊκό αποτέλεσμα για τις χρηματοπιστωτικές αγορές. 
«Μια νίκη των Δημοκρατικών στη Βουλή ή στη Γερουσία πιθανότατα θα προκαλέσει πτώση στις μετοχές, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά ενδέχεται να αναμένουν πρόσθετες αυξήσεις φόρων στα εταιρικά κέρδη» επισημαίνει σε πρόσφατο report της η Goldman Sachs.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -1,95%, στις 32.513 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -2,08%, στις 3.748 μονάδες.
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διολίσθησε -2,48%, στις 10.353 μονάδες.

αδα_20.JPG

Στο ταμπλό, ο κλάδος της Ενέργειας έσυρε πτωτικά την ευρύτερα αγορά, με πτώση 3% μετά την αναμενόμενη αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και τα νέα για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Kherson, κατόπιν εντολής του Κρεμλίνου.
Η Coterra Energy Inc, η Hess Corporation και η Occidental Petroleum Corporation σημείωσαν πτώση άνω του 6%.
Παράλληλα, η Walt Disney υποχώρησε περισσότερο από 11% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που υπολείπονταν των εκτιμήσεων της Wall Street.
Στον τομέα της τεχνολογίας, η Roblox σημείωσε πτώση 20% αφού η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών ανέφερε μεγαλύτερη του αναμενομένου απώλειες στο γ’ τρίμηνο.
Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα της Horton Inc τη βοήθησαν να αποφύγει τη διολίσθηση εν μέσω στοιχείων που δείχνουν ότι τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν.
Την ίδια στιγμή, η Facebook αυξήθηκε πάνω από 5%. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε «βουτιά» για δεύτερη μέρα, τούτη τη φορά 3,5% στα 85,83 δολ. και η τιμή χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% στα 1.713 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,0010 δολ. 

Σε αυτό το περιβάλλον, οι σημερινές δημοπρασίες αμερικανικών δεκαετών ομολόγων ήταν «φρικώδεις».
Το επιτόκιο, 4,14%, θυμίζει εποχές Lehman Brothers, ενώ και η κάλυψη ήταν θλιβερή (μόλις 2,23 φορές)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης