Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επιβεβαιώνει τη συνάντηση Jinping – Biden στις 14/11 στο περιθώριο της Συνόδου της G20

Κίνα: Επιβεβαιώνει τη συνάντηση Jinping – Biden στις 14/11 στο περιθώριο της Συνόδου της G20
Η Σύνοδος Κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί στις 15 – 16 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Την παρουσία του προέδρου Xi Jinping στη Σύνοδο Κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί της Ινδονησίας στις 15 με 16 Νοεμβρίου και τη συνάντηση του με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Joe Biden επιβεβαίωσε σήμερα 11/11 η Κίνα.
Όπως αναφέρεται οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν για μια σειρά από θέμα με κύριο στόχο την εξομάλυνση των διμερών τους σχέσεων.
Η συνάντηση κορυφής Xi Jinping – Biden αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς φουντώνουν στο παρασκήνιο τα σενάρια που θέλουν να καταβάλλονται προσπάθειες από διάφορες κατευθύνσεις έτσι ώστε να αρχίσει σταδιακά η αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και να μπουν οι βάσεις για διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια ειρηνική λύση.
Πέρα βέβαια από την ουκρανική κρίση, οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν αναμφίβολα για τις διμερείς τους σχέσεις, για το ζήτημα της Ταϊβάν, όπου και υπήρξε τεράστια ένταση μετά την επίσκεψη της Nancy Pelosi το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και για τις εμπορικές τους σχέσεις, την παγκόσμια οικονομία και την επόμενη ημέρα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στις 14/11 η συνάντηση

Τη συνάντηση Biden – Jinping έχει ανακοινώσει από χθες 10/11 και ο Λευκός Οίκος, ο οποίος ανέφερε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.
Αυτή θα είναι πρώτη συνάντηση που θα έχουν οι δύο πρόεδροι από τον Ιανουάριο του 2017, όταν και είχαν συναντηθεί στο Νταβός της Ελβετίας, αν και έχουν ήδη συνομιλήσει τηλεφωνικά έξι φορές.
«Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις προσπάθειες διατήρησης και εμβάθυνσης των γραμμών επικοινωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας), θα διαχειριστούν υπεύθυνα τον ανταγωνισμό των δύο χωρών και θα συνεργαστούν όπου ευθυγραμμίζονται τα συμφέροντά μας, ειδικά σε διακρατικές προκλήσεις που επηρεάζουν τη διεθνή κοινότητα» είπε η Karine Jean-Pierre, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, αναφέροντας πως επιπλέον θα συζητήσουν για περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

Στο επίκεντρο η Ταϊβάν

Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη, ο Biden είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τη συνάντηση στο Μπαλί για να περιγράψει τη θέση των ΗΠΑ για τη σχέση με την Κίνα και να διερευνήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα εξεύρεσης λύσεων.
«Αυτό που θέλω να κάνω μαζί του όταν μιλάμε είναι ο προσδιορισμός και η κατανόηση των κόκκινων γραμμών και να διερευνήσω τι πιστεύει για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Συνάντηση Jinping και με Macron

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, στο περιθώριο της Συνόδου ο Xi Jinping θα συναντηθεί πέρα από τον Biden, και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron καθώς και με τους ομολόγους του από τη Σενεγάλη, την Αργεντινή, κα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης