Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χνάρια των Musk, Zuckerberg και ο κολοσσός μεσιτείας φορτηγών CH Robinson Worldwide με απολύσεις έως 1.200 υπαλλήλων

Στα χνάρια των Musk, Zuckerberg και ο κολοσσός μεσιτείας φορτηγών CH Robinson Worldwide με απολύσεις έως 1.200 υπαλλήλων
Η κίνηση, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της FreightWaves, Craig Fuller, «ίσως να είναι η μεγαλύτερη απόλυση στην ιστορία των μεσιτειών φορτίων, που δεν σχετίζεται με χρεοκοπία ή εξαγορά » .

Δεν είναι πλέον μόνο οι τεχνολογικοί γίγαντες και οι εταιρείες της Wall Street. Όπως αναφέρει η FreightWaves, ο κολοσσός μεσιτείας φορτηγών CH Robinson Worldwide Inc. πρόκειται να απολύσει από 1.000 έως 1.200 υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σε επίπεδο αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση. 
Η κίνηση, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της FreightWaves, Craig Fuller, 
«ίσως να είναι η μεγαλύτερη απόλυση στην ιστορία των μεσιτειών φορτίων, που δεν σχετίζεται με χρεοκοπία ή εξαγορά » .

Η κίνηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία με έδρα το Eden Prairie της Μινεσότα ανέφερε χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2022 και υπαινίχθηκε έντονα για επικείμενες μειώσεις του κόστους εργασίας για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της επιβράδυνσης της ζήτησης και του αυξημένου κόστους.
«Προηγηθήκαμε όσον αφορά τον αριθμό κεφαλαίων», δήλωσε ο Bob Biesterfeld, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Robinson, σε μια δήλωση μετά τα κέρδη.
Η
 Robinson απασχολεί σχεδόν 17.000 άτομα.
Ο Biesterfeld είπε ότι δεν προέβλεψε ότι η ζήτηση φορτηγών θα μειωνόταν τόσο γρήγορα όσο συνέβη, καθώς και τα επιτόκια της αγοράς spot και των συμβολαίων να αποπληθωριστούν σημαντικά.
Σε δήλωση της Τετάρτης το βράδυ, η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των απολύσεων και αμφισβήτησε τον αριθμό που αναφέρουν οι πηγές, προσθέτοντας:
«Όπως είπαμε την περασμένη εβδομάδα στα κέρδη μας στο τρίτο τρίμηνο, οι αλλαγές στις συνθήκες της αγοράς, σε συνδυασμό με πολλές επιτυχημένες προσπάθειες στον ψηφιακό μας οδικό χάρτη που στοχεύουν στην κλιμάκωση του μοντέλου μας ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό, σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να μειώσουμε τη συνολική δομή κόστους μας.
«Ως αποτέλεσμα, καταργούμε ορισμένες θέσεις στην CH Robinson. Δεν πρόκειται για εύκολες αποφάσεις, γιατί αναγνωρίζουμε τη σημαντική συμβολή των επηρεαζόμενων εργαζομένων».
Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Robinson συνήψε συμφωνία συνεργασίας με την Ancora Holdings Group LLC, μια ομάδα ακτιβιστών επενδυτών.
Ονόμασε επίσης τον Henry Maier, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της FedEx Ground, της μονάδας επίγειας παράδοσης των ΗΠΑ της FedEx Corp.,
 και τον Jay Winship, οικονομικό στέλεχος, ως ανεξάρτητους διευθυντές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης