Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αντιμέτωποι με κατηγορίες για τρομοκρατία και «εξτρεμιστικές επενδύσεις», οι κάτοχοι μετοχών της Meta

Ρωσία: Αντιμέτωποι με κατηγορίες για τρομοκρατία και «εξτρεμιστικές επενδύσεις», οι κάτοχοι μετοχών της Meta
Στις 11 Οκτωβρίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οικονομικής Παρακολούθησης της Ρωσίας πρόσθεσε τη Meta Corporation στο μητρώο εξτρεμιστών και τρομοκρατών

Η Τράπεζα της Ρωσίας επέβαλε ποινικές κυρώσεις για τους κατόχους μετοχών της Meta Platforms (αναγνωρισμένη ως εξτρεμιστική, απαγορευμένη στη Ρωσία), δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (11/11/2022) ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής Vladimir Chistyukhin.
«Μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές κυρώσεις μετά την αποσαφήνιση του νομικού καθεστώτος των κατόχων τίτλων.

Πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε εάν θα θεωρήσουμε τις μετοχές της Meta ως εξτρεμιστικές επενδύσεις. Εάν αυτό αναγνωριστεί ως τέτοιο, τότε πιθανότατα θα υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί», είπε σχετικά. στο περιθώριο του φόρουμ Finopolis-2022.

Μητρώο εξτρεμιστών και τρομοκρατών

Όταν ρωτήθηκε γιατί το SPB Exchange (Ρωσικό Χρηματιστήριο) θα σταματούσε εντελώς τις συναλλαγές με τις μετοχές της Meta πριν καθορίσει το νομικό τους καθεστώς, ο Chistyukhin είπε ότι αυτό οφείλεται στον κίνδυνο συμμόρφωσης (νομικών κυρώσεων ή κυρώσεων από τις ρυθμιστικές αρχές).
«Υπάρχει κίνδυνος συμμόρφωσης από την αρχή. Τελικά, για παράδειγμα, ορισμένα ξένα κράτη περιορίζουν τους διασυνοριακούς διακανονισμούς όχι επειδή υπάρχουν κυρώσεις, αλλά επειδή οι αρχές τους πιστεύουν ότι δεν θα ήταν κακό να περιορίσουν την επικοινωνία με τη μία ή την άλλη ρωσική εταιρεία», αυτός εξήγησε.
Στις 11 Οκτωβρίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οικονομικής Παρακολούθησης της Ρωσίας πρόσθεσε τη Meta Corporation στο μητρώο εξτρεμιστών και τρομοκρατών.
Η εταιρεία αναφέρεται ως Meta Platforms Inc.
Τον Μάρτιο, το Περιφερειακό Δικαστήριο Tverskoy της Μόσχας αναγνώρισε τις δραστηριότητες του Instagram και του Facebook, που ανήκουν στην αμερικανική εταιρεία Meta, ως εξτρεμιστικές και απαγόρευσε τη λειτουργία τους στη Ρωσία. Το SPB Exchange, με τη σειρά του, ανέφερε στον ιστότοπό του ότι, βάσει του ομοσπονδιακού νόμου
«Σχετικά με την καταπολέμηση της εξτρεμιστικής δραστηριότητας», από τις 14 Νοεμβρίου 2022, θα σταματήσει εντελώς τις συναλλαγές σε μετοχές της Meta. Ρώσοι χρηματιστές, ιδίως η Tinkoff Investments και η Freedom Finance, ζήτησαν από τους πελάτες να πουλήσουν τις μετοχές της εταιρείας έως τις 11 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης