Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Δύση μέσω του ΟΗΕ προσπαθεί να νομιμοποιήσει την υφαρπαγή των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Ρωσία: Η Δύση μέσω του ΟΗΕ προσπαθεί να νομιμοποιήσει την υφαρπαγή των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

«Tα χρήματα που κλάπηκαν με αυτόν τον τρόπο θα πάνε κυρίως για την αγορά νέων όπλων ή την αποπληρωμή των αντίστοιχων χρεών της Ουκρανίας», επισημαίνει ο Ρώσος αναπληρωτής εκπρόσωπος στον ΟΗΕ Dmitry Polyansky

Οι δυτικές χώρες προσπαθούν μέσω της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να δώσουν «κάποια φαινομενική ή τυπική  νομιμότητα  στις προσπάθειες υφαρπαγής των «παγωμένων» περιουσιακών στοιχείων της Μόσχας, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής εκπρόσωπος στον ΟΗΕ Dmitry Polyansky, στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 .
Νωρίτερα, η επίσημη εκπρόσωπος του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης Polina Kubiak δήλωσε ότι η έκτακτη ειδική σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ουκρανία θα επαναληφθεί στις 14 Νοεμβρίου κατόπιν αιτήματος των μόνιμων αντιπροσώπων των δυτικών χωρών για να συζητηθεί το θέμα των «αποζημιώσεων» προς το Κίεβο.

Νομική ακυρότητα

«Ακόμη και οι μη ειδικοί κατανοούν την πολτική στόχευση και τη νομική ακυρότητα αυτού του κειμένου: η Γενική Συνέλευση δεν έχει καν τέτοιες εξουσίες (να εμπλέκεται σε αποζημιώσεις..).
Η στόχευση της δυτικής πρωτοβουλίας είναι ορατη με γυμνό μάτι - ο πρώην εταίροι μας προσπαθούν μέσω της Γενικής Συνέλευσης να δώσουν μια φαινομενική νομιμότητα στις προσπάθειες ιδιοποίησης (ή μάλλον απλώς κλοπής) ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει στη Δύση», δήλωσε ο Polyansky.
Τόνισε ότι «τα χρήματα που κλάπηκαν με αυτόν τον τρόπο θα πάνε κυρίως για την αγορά νέων όπλων ή την αποπληρωμή των αντίστοιχων χρεών της Ουκρανίας».
Σύμφωνα με τον Polyansky, οποιοσδήποτε νομικός κατανοεί «τη γελοιότητα τέτοιων προσπαθειών από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου», αλλά «οι δυτικοί, τυφλωμένοι από τη ρωσοφοβία, είναι ξεκάθαρα έτοιμοι να διαπράξουν αυτή την ανηθικότητα..

Ανοίγει το... Κουτί της Πανδώρας

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, θέτοντας αυτό το προσχέδιο ψηφίσματος προς ψήφιση στη Γ.Σ., τα δυτικά έθνη ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας.
«Αυτές οι συνέπειες φαίνονται ξεκάθαρα.
Εύχομαι οι δυτικοί συνάδελφοί μας να επιδείξουν την απόλυτη αφοσίωσή τους στις αρχές και να δείξουν ετοιμότητα να αποπληρώσουν τη ζημιά που προκλήθηκε στις αναπτυσσόμενες χώρες κατά τους αιώνες της αποικιακής τους πολιτικής, της σκλαβιάς και της ληστείας των φυσικών τους πόρων.
Πόσο μάλλον εκατοντάδες επιθέσεις και εισβολές.
Διαφορετικά, θα αναδείξει μόνο τα διπλά μέτρα και τους δορυφόρους των Ηνωμένων Πολιτειών και την επιθυμία τους να είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε.

Ο εκβιασμός στις αναπτυσσόμενες χώρες

Σημείωσε ότι η πλειοψηφία των κρατών μελών του ΟΗΕ συμμερίζεται αυτές τις θέσεις.
«Πολλώ μάλλον που το προσχέδιο, στην πραγματικότητα, δεν αφορά την Ουκρανία και όλοι το καταλαβαίνουν πολύ καλά», συνέχισε.
«Το ερώτημα είναι εάν οι αναπτυσσόμενες χώρες θα μπορέσουν να αντέξουν τον εκβιασμό - η Δύση δεν έχει άλλο επιχείρημα στο οπλοστάσιό της.
Την ενδιαφέρει μόνο ο αριθμός των ψήφων που δίνονται για το προσχέδιό τους, η ανάγκη μιας λανθασμένης επικύρωσης διαφορετικά Το σχέδιο θα φαίνεται αξιολύπητο».

Στα κρυφά...

Κατέληξε ότι οι δυτικές χώρες προσπάθησαν να θέσουν το προσχέδιο προς ψήφιση αποφεύγοντας προηγούμενες συζητήσεις, αλλά θα αναγκαστούν να υποστούν την κριτική .
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα συνεχίσει μια έκτακτη έκτακτη σύνοδο για την Ουκρανία στις 14 Νοεμβρίου για να εγκρίνει σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με την «αποκατάσταση» της Ουκρανίας.
Το ψήφισμα που προκλήθηκε απο την Ουκρανία καλεί επίσης τη Ρωσία να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και να αποσύρει τα στρατεύματά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης