Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Jeff Bezos θα μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας των 124 δισ. για το κλίμα και τις ανισότητες - Τουλάχιστον έτσι... λέει

Ο Jeff Bezos θα μοιράσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας των 124 δισ. για το κλίμα και τις ανισότητες - Τουλάχιστον έτσι... λέει
Ο Jeff Bezos διαθέτει σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg περιουσία 123,9 δισ. δολαρίων, που μάζεψε κυρίως την περασμένη δεκαετία όταν ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon ξεπέρασε ανταγωνιστές

Σε φιλανθρωπίες σκοπεύει να μοιράσει ο Jeff Bezos το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του εν ζωή.
Μιλώντας στο CNN ο ιδρυτής της Amazon και τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, είπε ότι θα χαρίσει μέρος της περιουσίας του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την υποστήριξη ανθρώπων, που μπορούν να ενώσουν την ανθρωπότητα έναντι των βαθέων κοινωνικών και πολιτικών διαιρέσεων.
Ο Jeff Bezos διαθέτει σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg περιουσία 123,9 δισ. δολαρίων, που μάζεψε κυρίως την περασμένη δεκαετία όταν ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon ξεπέρασε ανταγωνιστές.
Πάντως η περιουσία του συρρικνώθηκε φέτος κατά σχεδόν 70 δισ. δολάρια καθώς η μετοχή της Amazon υποχώρησε εν μέσω ευρύτερης βουτιάς των εταιρειών τεχνολογίας.
Επικριτές του 58χρονου Μπέζος τού είχαν προσάψει ότι είχε αρνηθεί να υπογράψει την Giving Pledge, μια υπόσχεση πολλών εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, να χαρίσουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.
Επί σειράν ετών ο Jeff Bezos είχε μείνει στο περιθώριο φιλανθρωπικών δωρεών εστιάζοντας στην Amazon και την Blue Origin, αλλά τα τελευταία χρόνια δεσμεύτηκε να χαρίσει δισ. δολάρια, ειδικά αφότου αποχώρησε από το τιμόνι της Amazon τον περασμένο χρόνο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης