Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump ανακοινώνει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2024

tags :
Ο Trump ανακοινώνει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2024
Η απόφασή του να θέσει ξανά υποψηφιότητα οφείλεται εν μέρει στην επιθυμία του να πάρει τη ρεβάνς από τον Πρόεδρο Joe Biden, μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2022…

Ο Donald Trump θα επιδιώξει να επιστρέψει στο Οβάλ Γραφείο το 2024.
Το σχέδιό του επιβεβαιώθηκε από έναν σύμβουλό του, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει την ομιλία του από το θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022.
Η απόφασή του να θέσει ξανά υποψηφιότητα οφείλεται εν μέρει στην επιθυμία του να πάρει τη ρεβάνς από τον Πρόεδρο Joe Biden, μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2022.
Ωστόσο, η υποψηφιότητά του θα δοκιμάσει την πίστη των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θα ήθελαν να δουν τον Ron DeSantis να παίρνει το χρίσμα.
Είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι πρωτοφανές, ένας πρώην πρόεδρος να αναζητά το παλιό του αξίωμα.
Ο Ηerbert Hoover ήταν ο τελευταίος που προσπάθησε — ανεπιτυχώς — το 1940.
Αν ο Trump κέρδιζε το 2024, θα γινόταν ο δεύτερος πρόεδρος, μετά το Grover Cleveland το 1892, που θα ανακτούσε τη θέση νικώντας τον άνθρωπο που τον κέρδισε.
Πάντως, η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του περιπλέκει το έργο των εισαγγελέων του υπουργείου Δικαιοσύνης που τον ελέγχουν για υπεξαίρεση απόρρητων εγγράφων, αλλά και για την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Trump αντιμετωπίζει τώρα μια ομοσπονδιακή ποινική έρευνα για τον ρόλο του στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου και μια ξεχωριστή ποινική έρευνα για το αν πήρε και αποθήκευσε παράνομα ευαίσθητα κυβερνητικά έγγραφα των ΗΠΑ στο κλαμπ του Mar-a-Lago στη Φλόριντα μετά την προεδρία του.
Ξεχωριστά, ένας τοπικός εισαγγελέας στην περιοχή της Ατλάντα εξετάζει εάν θα ασκήσει κατηγορίες εναντίον του για φερόμενη ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2020 στην Τζόρτζια, τις οποίες έχασε.
Σύμφωνα με τη Washington Post, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει στο πλευρό του ως κορυφαίους συμβούλους τον Chris La Sivita, τη Suzy Wiles και τον Brian Jack. 

Αμφισβητίες…

"Σαν την πεταλούδα που την τραβάει το φως, ο Donald Trump θα είναι υποψήφιος το 2024", είπε ένας από αυτούς τους συμβούλους, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία του.
Πάντως, αμφισβητώντας ευθέως την πρωτοκαθεδρία του Donald Trump, πολλοί σημαίνοντες Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί σκέφτονται να διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματος για τις εκλογές του 2024.
Ο Donald Trump παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του κυβερνήτη της Φλόριντας Ron DeSantis.
Αντίπαλοί του είναι επίσης ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Glenn Youngkin και ο πρώην αντιπρόεδρός του, ο Mike Pence.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης