Τελευταία Νέα
Διεθνή

Target: Πτώση 50% στα κέρδη τρίτου τριμήνου λόγω μείωσης της κατανάλωσης - Πτώση 14,7% για τη μετοχή

Target: Πτώση 50% στα κέρδη τρίτου τριμήνου λόγω μείωσης της κατανάλωσης - Πτώση 14,7% για τη μετοχή
Βουλιάζει η μετοχή της Target...

Σε «ελεύθερη πτώση» της τάξης του 14,5% βρίσκεται η μετοχή της Target Corp. αφότου ο γίγαντας του αμερικανικού λιανεμπορίου ανακοίνωσε μια συντριπτική μείωση κερδών για το τρίτο τρίμηνο η οποία άγγιξε το 50% και άλλαξε, επί το αρνητικότερο, τις προβλέψεις της για το τέταρτο τρίμηνο.
Η εταιρεία εξέπληξε αρνητικά τη Wall Street λέγοντας ότι αναμένει ότι νέα μείωση στις πωλήσεις της και για το τρέχον τέταρτο τρίμηνο, καθώς οι τάσεις που επηρέασαν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου συνεχίστηκαν και τον Νοέμβριο.
Τα απογοητευτικά αποτελέσματα και οι προοπτικές της Target βρέθηκαν σε πλήρη αντίθεση με εκείνα της ανταγωνιστικής Walmart Inc. η οποία την προηγούμενη μέρα είχε ανακοινώσει αποτελέσματα που ξεπερνούσαν τις προσδοκίες των αναλυτών και είχε αυξήσει τις προοπτικές της για το έτος, στέλνοντας τη μετοχή της σε υψηλό έξι μηνών.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη δείχνει επίσης ότι οι ενέργειες στις οποίες προχώρησε η Target νωρίτερα μέσα στο έτος για να αντιμετωπίσει το πλεόνασμα αποθεμάτων δεν ενίσχυσαν ακόμη τα αποτελέσματά της.
Η Target  ανέφερε καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο 712 δισ. δολάρια από 1,49 δισεκατομμύρια δολάρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο, μειωμένα κατά 49,1% και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,54 δολάρια έναντι κερδών ανά μετοχή 3,04 δολάρια, την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.
Τα κέρδη τρίτου τριμήνου ήταν και πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών που έβλεπαν κέρδη 2,13 δολάρια ανά μετοχή.
«Τις τελευταίες εβδομάδες του τριμήνου, οι τάσεις των πωλήσεων και των κερδών αμβλύνθηκαν σημαντικά, με την αγοραστική συμπεριφορά των επισκεπτών να επηρεάζεται όλο και περισσότερο από τον πληθωρισμό, τα αυξανόμενα επιτόκια και την οικονομική αβεβαιότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Cornell.
«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια απόδοση κερδών τρίτου τριμήνου πολύ κάτω από τις προσδοκίες μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης