Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για προβλήματα στο εφοδιασμό και αυξημένες τιμές προειδοποιεί η Γερμανία από το embargo στο ρωσικό αργό

Για προβλήματα στο εφοδιασμό και αυξημένες τιμές προειδοποιεί η Γερμανία από το embargo στο ρωσικό αργό
Τα δύο μεγαλύτερα γερμανικά διυλιστήρια πρέπει επίσης να βρουν εναλλακτικές πηγές προμήθειας
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία δεν αποκλείει να προκύψουν προβλήματα στον εφοδιασμό και αυξήσεις τιμών στα καύσιμα όταν ξεκινήσει η απαγόρευση των εισαγωγών του ρωσικού αργού στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα.
Η κατάσταση ενδέχεται να είναι συγκρίσιμη με την κατάσταση που κυριάρχησε το καλοκαίρι, όταν τα χαμηλά επίπεδα νερού στον Ρήνο διέκοψαν τη μεταφορά ενεργειακών εμπορευμάτων και άλλων αγαθών, απάντησαν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομίας σε ερωτήσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών CDU/CSU.
Η Γερμανία, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας λόγω της υψηλής εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, θα συμμετάσχει μαζί με άλλες χώρες στη διακοπή των εισαγωγών του ρωσικού πετρελαίου που φτάνει στην Ευρώπη με αγωγούς η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.
Έχει ήδη επιβληθεί απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου δια θαλάσσης.
Για τα διυλιστήρια PCK Schwedt και TRM Leuna, τα οποία έως και σήμερα τροφοδοτούνται με ρωσικό πετρέλαιο από τον αγωγό Druzbha, η αντικατάσταση του ρωσικού αργού με άλλες πηγές προμήθειας μπορεί να αποδειχτεί «πρόκληση», εν τούτοις «διαχειρίσιμη», απάντησε το υπουργείο Οικονομίας, προσθέτοντας πάντως ότι το κόστος μεταφοράς θα αυξηθεί.
Ο δείκτης αναφοράς Brent διαπραγματεύεται επί του παρόντος κατά μέσο όρο 20 δολάρια το βαρέλι πάνω από το ρωσικό αργό Urals.
Η κυβέρνηση έδωσε εντολή και στις δύο εταιρείες των γερμανικών διυλιστηρίων να μεγιστοποιήσουν τα αποθέματά τους.
Έχει αρχίσει επίσης συνομιλίες με την πολωνική κυβέρνηση για να βρεθεί μια μακροπρόθεσμη λύση για τις προμήθειες πετρελαίου του διυλιστηρίου PCK Schwedt, το οποίο έχει ήδη πρόβλημα προμηθειών, επειδή η Ρωσία περιόρισε τις παραδόσεις του μετά την κατάσχεση της τοπικής μονάδας της Rosneft PJSC από τη Γερμανία τον Σεπτέμβριο.
Αρκετές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον να πάρουν μερίδιο στη Schwedt -- η οποία προμηθεύει με καύσιμα το Βερολίνο και μεγάλο μέρος της ανατολικής Γερμανίας -- σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας.
Η κυβέρνηση είπε ότι ανέθεσε επίσης στην εταιρεία συμβούλων Prognos AG να διερευνήσει επιλογές σε περίπτωση διακοπής των παραδόσεων πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης