Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις ΗΠΑ για μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις – Λαμβάνονται έκτακτα δρακόντεια μέτρα

Συναγερμός στις ΗΠΑ για μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις – Λαμβάνονται έκτακτα δρακόντεια μέτρα
Η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να λάβει αυτά τα μέτρα ανεξάρτητα από το καθεστώς του διαλόγου με τη Μόσχα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να λάβει μέτρα εναντίον άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εάν διαπιστώσει κυβερνοεπιθέσεις από το έδαφός τους.
Η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να λάβει αυτά τα μέτρα ανεξάρτητα από το καθεστώς του διαλόγου με τη Μόσχα για το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας, δήλωσε την Πέμπτη (17/11/2022) στο Tass η  Ann Neuberger, αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Επανέλαβε ότι λόγω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ «διέκοψαν τον διάλογο που υπήρχε».
«Εμείς, φυσικά, εξακολουθούμε να θεωρούμε τη Ρωσία και όλες τις χώρες υπεύθυνες για κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από το έδαφός τους, είτε υπάρχει διάλογος είτε όχι», είπε σε μια ενημέρωση για ξένους δημοσιογράφους στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Δεν μπορεί να περιοριστεί η Ρωσία στον κυβερνοχώρο

Τα σχόλια της Neuberger ήρθαν αφού ρωτήθηκε εάν η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται για αυτόν τον διάλογο και πώς η απουσία του θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Δεν διευκρίνισε εάν η αμερικανική κυβέρνηση ήθελε να ανανεώσει την επικοινωνία για αυτό το θέμα, ούτε σχολίασε τον αντίκτυπο της απουσίας της.
Τον Οκτώβριο 2022, ο Andrey Krutskikh, ειδικός προεδρικός αντιπρόσωπος της Ρωσίας για τη διεθνή συνεργασία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο μηνιαίο International Affairs ότι η παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν χρειάζεται συνομιλίες για την κυβερνοασφάλεια ενώ ο περιορισμός της Ρωσίας στον κυβερνοχώρο είναι μάταιος.
Στη διμερή συνάντηση της 16ης Ιουνίου 2021 στη Γενεύη, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο Αμερικανός ομόλογός του Joe Biden συμφώνησαν να ξεκινήσουν διμερή διάλογο για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης