Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ο Bezos (Amazon) ενόψει Black Friday: Μην αγοράσετε τίποτα - Κρατήστε μετρητά, έρχονται δύσκολα

tags :
Σοκάρει ο Bezos (Amazon) ενόψει Black Friday: Μην αγοράσετε τίποτα - Κρατήστε μετρητά, έρχονται δύσκολα
Σύμφωνα με τον Bezos, "αν και δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθούμε σε ύφεση πολύ σύντομα"
Σχετικά Άρθρα
Ο δισεκατομμυριούχος Jeff Bezos, ο οποίος ίδρυσε τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, έχει μερικές συμβουλές για τις δαπάνες, καθώς οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για την περίοδο των εορταστικών αγορών - εν μέσω πληθωρισμού σε υψηλά τεσσάρων δεκαετιών και ανησυχιών για ύφεση.
"Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί.
Το ίδιο πράγμα με ένα ψυγείο, με ένα νέο αυτοκίνητο, οτιδήποτε άλλο.
Απλά μειώστε το ρίσκο σας".
Ο Bezos έκανε αυτές τις δηλώσεις σε συνέντευξη στο CNN, που προβλήθηκε αυτή την εβδομάδα, ενώ στην ίδια συνέντευξη δεσμεύτηκε να χαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο λόγος να μην καταναλώσουν

Γιατί ο Bezos έδωσε τη συμβουλή στους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν οικονομία;
Σύμφωνα με τον ίδιο, "αν και δεν βρισκόμαστε σε ύφεση αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθούμε σε ύφεση πολύ σύντομα", είπε.
"Οι πιθανότητες σε αυτή την οικονομία σας λένε να είστε εγκρατείς".

Η Amazon σχεδιάζει να περικόψει 10.000 εργαζομένους

Τις Twitter και Meta φαίνεται να ζήλεψε η Amazon, που σχεδιάζει να περικόψει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας ήδη από αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τους New York Times, υλοποιώντας το μεγαλύτερο απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας.
Οι απολύσεις θα εστιάσουν στο τμήμα συσκευών της Amazon, συμπεριλαμβανομένου του φωνητικού βοηθού της Alexa, στο τμήμα λιανικής αλλά και στο τμήμα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, υποστήριξαν άτομα που μίλησαν στους NYT υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ο αριθμός των απολύσεων παραμένει ρευστός.
Αν παραμείνει γύρω στις 10.000, θα αφορά το 3% των εταιρικών υπαλλήλων της Amazon και λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο και αποτελείται κυρίως από ωρομίσθιους εργαζόμενους.
Το σχέδιο απολύσεων μάλιστα, εάν εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της περιόδου των χριστουγεννιάτικων αγορών, δείχνει πόσο επηρεάζει τις επιχειρήσεις η παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα σηματοδοτεί στροφή στην πολιτική της εταιρείας, που μέχρι πρόσφατα επιδίωκε να διατηρήσει θέσεις εργασίας. Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, ο διαδικτυακός γίγαντας υπερδιπλασίασε το ανώτατο όριο αποζημίωσης σε μετρητά για τους εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας, λόγω της έντονα ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης