Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο CEO της Deutsche Bank προειδοποιεί: Απειλή για την Ευρώπη η εξάρτηση από ξένες τράπεζες

Ο CEO της Deutsche Bank προειδοποιεί: Απειλή για την Ευρώπη η εξάρτηση από ξένες τράπεζες
Ο Sewing κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για αυστηρότητα
Σχετικά Άρθρα
Η εξάρτηση από ξένες τράπεζες απειλεί την Ευρώπη, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Christian Sewing, κάνοντας μάλιστα λόγο για απειλή εφάμιλλη με την ενεργειακή εξάρτηση της γηραιάς ηπείρου από χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ρωσία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Deutsche Bank προειδοποιεί εδώ και καιρό ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρές τράπεζες για να ανταγωνιστεί τις τράπεζες των ΗΠΑ και της Κίνας, αλλά η ομιλία της Παρασκευής άφησε την αίσθηση του κατεπείγοντος.
«Πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε πορεία εδώ, αν δεν θέλουμε να βασιζόμαστε κυρίως σε ξένες τράπεζες για τη χρηματοδότηση του μέλλοντος της Ευρώπης», δήλωσε ο Sewing σε τραπεζικό συνέδριο.
«Και κανείς δεν πρέπει να πάρει αυτόν τον κίνδυνο ελαφρά τη καρδία», τόνισε.

Στο στόχαστρο Sewing οι εποπτικές αρχές

Ο Sewing κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για αυστηρότητα, ενώνοντας τη φωνή του με κορυφαίους τραπεζίτες της Ευρώπη που ασκούν κριτική.
«Καθίσταται όλο και πιο σαφές ότι το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο δεν συμβάλλει ιδιαίτερα στην ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.
Ένας τομέας που ο Sewing ξεχώρισε με σημαντικά εμπόδια για τις τράπεζες από τις ρυθμιστικές αρχές είναι η λεγόμενη μοχλευμένη χρηματοδότηση.
Οι εποπτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν καλέσει τις τράπεζες να περιορίσουν τη μοχλευμένη χρηματοδότηση, όπου η πίστωση χορηγείται σε ήδη υπερχρεωμένους δανειολήπτες.
Ο Sewing δήλωσε ότι πρόκειται για ένα νόμιμο τμήματων τραπεζών που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της ευρύτερης οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης