Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Είμαστε άφωνοι»: Τι είδαν στο Boeing πάνω από την Αλάσκα το 1986 - Το έντονο, μυστηριώδες φως και τα απόρρητα έγγραφα για UFO

«Είμαστε άφωνοι»: Τι είδαν στο Boeing πάνω από την Αλάσκα το 1986 - Το έντονο, μυστηριώδες φως και τα απόρρητα έγγραφα για UFO
Η ιστορία του διοικητή του πληρώματος είναι τεκμηριωμένη, αυτά τα αρχεία διατηρούνται, όπως και τα συμπεράσματα της FAA - της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ

Ήταν μια πτήση Boeing 747 της Japan Airlines. Το αεροσκάφος ήταν μεταφοράς φορτίου και συγκεκριμένα κρασί Beaujolais από το Παρίσι στο Τόκιο με ενδιάμεσες αποβάσεις στην Ισλανδία (πόλη του Κέφλαβικ) και την Αλάσκα (την πόλη του Άνκορατζ).
Στις 17 Νοεμβρίου 1986 στις 20:42 UTC, η πτήση απογειώθηκε από το Keflavik.
Διάρκεια πτήσης - 6 ώρες 20 λεπτά. Στο αεροσκάφος επιβαίνουν τρία άτομα: ο 47χρονος διοικητής Kenju Terauchi (πρώην στρατιωτικός πιλότος με 10.000 ώρες πτήσης πίσω του), ο συγκυβερνήτης Takanori Tamefuji και ο μηχανικός πτήσης Yoshio Tsukuba.
Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του Kenju Terauchi, περίπου την τελευταία ώρα της πτήσης, όταν το Boeing ήταν ήδη πάνω από την Αλάσκα, το  κέντρο ελέγχου διέταξε μια μικρή αλλαγή πορείας και το πλήρωμα άρχισε να στρίβει προς τα αριστερά. Στο σημείο αυτό, η ομάδα είδε «ακατανόητο φως», και μετά την ολοκλήρωση του ελιγμού - φώτα παρόμοια με αεροσκάφη, 30 μοίρες αριστερά τους και περίπου 600 μέτρα πιο κάτω. Το αεροσκάφος βρισκόταν σε υψόμετρο 10 χιλιομέτρων 650 μέτρων, πετώντας με ταχύτητα 900-910 χιλιομέτρων την ώρα.
Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη έκθεση του πληρώματος, τα φώτα κινούνταν ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση με το αεροσκάφος και με την ίδια ακριβώς ταχύτητα. Οι πιλότοι αποφάσισαν ότι επρόκειτο για μαχητικά ή κάποια άλλα στρατιωτικά σκάφη: αρκετά στρατιωτικά αεροδρόμια βρίσκονταν κοντά.

«Βλέπουμε δύο αντικείμενα»

Ο διοικητής ζητά από τον συγκυβερνήτη να επικοινωνήσει με την αίθουσα ελέγχου και να ρωτήσει ποιοι είναι. Ο συγκυβερνήτης κάνει ακριβώς αυτό, αναρωτιέται αν υπάρχουν άλλα αεροσκάφη στην περιοχή τώρα. Εδώ είναι ένα απόσπασμα της συνομιλίας. Το JL1628 είναι το πλήρωμα, το R/Dl5 είναι το κέντρο ελέγχου.

JL1628: Παρακολουθούμε δύο αντικείμενα μπροστά μας, περίπου ένα μίλι μακριά.

R/Dl5: Μπορείτε να προσδιορίσετε τον τύπο του αεροσκάφους, στρατιωτικό ή πολιτικό;

JL1628: Δεν μπορούμε να πούμε, αλλά βλέπουμε φώτα πλοήγησης 

R/Dl5: Μπορείτε να μου πείτε το χρώμα των φώτων και των φάρων;

JL1628: Λευκό και κίτρινο, νομίζω .

Επιπλέον, ο ελεγκτής λέει ότι βλέπει πραγματικά ένα αντικείμενο στο ραντάρ του πέντε μίλια πίσω από το αεροσκάφος. Σε αυτό το πλήρωμα απαντά: όχι, το αντικείμενο βρίσκεται οκτώ μίλια αριστερά κατά μήκος της διαδρομής. Ο αποστολέας ζητά πληροφορίες από τον στρατό - απαντούν ότι τα αεροπλάνα τους δεν μπορούν να είναι εκεί.

«Σαν δύο αρκουδάκια που παίζουν μεταξύ τους»

Ο αποστολέας ρωτά επανειλημμένα τους πιλότους: υποθέτει ότι τα σύννεφα μπορούν να αντανακλούν κάποιο είδος φωτισμού της πόλης. Αλλά όχι, το πλήρωμα αναφέρει ότι υπάρχουν μόνο λίγα σύννεφα στα βουνά, αλλά γενικά είναι αίθριος ο καιρός τριγύρω. Οι πιλότοι συνεχίζουν να παρακολουθούν και να βλέπουν τα εξής:
Αυτά τα δύο φώτα άρχισαν να κινούνται με διαφορετικό τρόπο από τους κανονικούς ελιγμούς αεροσκαφών, σαν δύο αρκουδάκια να παίζουν μεταξύ τους.
Ο Terauchi αναφέρει ότι προσπάθησε να τραβήξει φωτογραφίες, αλλά η κάμερα ήταν σε αυτόματη εστίαση και δεν μπορούσε να στοχεύσει στο θέμα. Στη συνέχεια, ο διοικητής το άλλαξε σε χειροκίνητη εστίαση - το κλείστρο δεν λειτούργησε. Τότε το αεροσκάφος άρχισε να δονείται.
Και τότε αρχίζει, ίσως, το πιο ενδιαφέρον. Μετά από περίπου επτά λεπτά, το πλήρωμα, σύμφωνα με τον πιλότο «δύο διαστημόπλοια σταμάτησαν μπροστά μας, με ανοικτά τα φώτα τους». Λέει ότι νιώθει το πρόσωπό του ζεστό, ολόκληρη η καμπίνα είναι πλημμυρισμένη από φως. Περιγράφει ότι τα φώτα μοιάζουν με κάρβουνα.
Το σχήμα του ήταν τετράγωνο, πετούσε περίπου 500-1000 πόδια (150-300 μέτρα) μπροστά μας, λίγο ψηλότερα από εμάς, οι διαστάσεις του ήταν περίπου στο μέγεθος ενός αμαξώματος αεροσκάφους DC-8 και είχε πολλά
Τα αεροσκάφη πέταξαν σε σχηματισμό για τρία ή τέσσερα λεπτά, μετά τα δύο τους κινήθηκαν προς τα εμπρός, πάλι ελαφρώς από πάνω μας, 40 μοίρες στα αριστερά μας. Δεν το αναφέραμε στο δωμάτιο ελέγχου του Anchorage. Ειλικρινά - μόλις χάσαμε τη δύναμη του λόγου
Από την αναφορά του διοικητή του πληρώματος Kenju Terauchi
Ταυτόχρονα, η επικοινωνία VHF, κατήγγειλε ο πιλότος, λειτούργησε πολύ άσχημα τόσο για τη λήψη όσο και για τη μετάδοση για 10-15 λεπτά, ενώ αυτά τα αντικείμενα ήταν κοντά. Μόλις όμως έφυγαν, το σήμα αποκαταστάθηκε πλήρως.
Όλα ήταν εντάξει με τον εξοπλισμό επί του σκάφους.
Περαιτέρω, εμφανίζεται ένα «ωχρό λευκό φως» όπου τα «αεροσκάφη» πέταξαν μακριά. Αλλά οι ελεγκτές λένε ότι δεν έχουν τίποτα στο ραντάρ τους. Στη συνέχεια, ο Terauchi ενεργοποιεί το ραντάρ του σκάφους και βλέπει ένα μεγάλο αντικείμενο σε αυτό σε απόσταση 13-15 χιλιομέτρων - ακριβώς εκεί που περίμενε. Κατά την αναφορά στον αποστολέα, το αντικείμενο, «σαν να είχε ακούσει τη συνομιλία», μετατοπίστηκε και έφυγε από την οθόνη του ραντάρ.
Όταν το «Boeing» πετούσε πάνω από την αμερικανική αεροπορική βάση Eielson και την πόλη Fairbanks, το πλήρωμα βρήκε ένα «γιγάντιο διαστημόπλοιο» πίσω τους και αποφάσισε να τον αφήσει αμέσως. Αλλά οι ανατροπές φέρεται να μην βοήθησαν.
Μετά τα περίεργα αεροσκάφη... εξαφανίστηκαν.
Η ιστορία του διοικητή του πληρώματος είναι τεκμηριωμένη, αυτά τα αρχεία διατηρούνται, όπως και τα συμπεράσματα της FAA - της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ

www.bankingnew.sgr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης