Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Άντλησε από τις αγορές 13 δισ. δολάρια σε μία μόλις μέρα – Αντιμετωπίζει με επιτυχία το κόστος του πολέμου

Ρωσία:  Άντλησε από τις αγορές 13 δισ. δολάρια σε μία μόλις μέρα – Αντιμετωπίζει με επιτυχία το κόστος του πολέμου

Η Ρωσική Ομοσπονδία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη έκδοση χρέους από τη έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Η Ρωσία συγκέντρωσε περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία μόνο μέρα, καθώς το κόστος του πολέμου του Vladimir Putin με την Ουκρανία συνεχίζει να αυξάνεται και η ικανοποίηση του αποτελεί σημαντικό παραγοντα των εξελίξεων.
Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 ότι η Ρωσική Ομοσπονδία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη έκδοση χρέους την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022.
Η έκθεση πληροφοριών της ανέφερε επίσης ότι οι δηλωμένες δαπάνες της Ρωσίας για «εθνική άμυνα» το 2023 εκτιμάται ότι είναι περίπου 5 τρισεκατομμύρια ρούβλια (84 δισεκατομμύρια δολάρια), ή περισσότερο από 40% υψηλότερες από τις προβλέψεις.
Η έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας «αντιλαμβάνεται τις τρέχουσες συνθήκες ως σχετικά ευνοϊκές, αλλά αναμένει ένα ολοένα και πιο αβέβαιο δημοσιονομικό περιβάλλον το επόμενο έτος», σύμφωνα με δημοσίευμα του Insider.
Ukraine crisis: Russian oil and gas turn to Asia - BBC News
Το κόστος του Ουκρανικού

Τον Ιούνιο, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εμπόδισε τους Αμερικανούς επενδυτές να αγοράσουν κρατικό και εταιρικό ρωσικό χρέος σε δευτερογενείς και πρωτογενείς αγορές, ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμα η Wall Street Journal.
Το πραγματικό κόστος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία παραμένει ακόμη ασαφές, εν τούτοις η ροή των εσόδων στη ρωσική οικονομία (όπως π.χ. απο τα ορυκρά καύσιμα) κρίνεται  ικανοποιητική μερί αυτό το σημείο.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εκτιμά ότι η γεωπολτική σύγκρουση θα κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε απώλεια παραγωγής μέχρι το τέλος του 2023.
Η Οικονομική Σχολή του Κιέβου εκτίμησε τον Αύγουστο ότι η ζημιά στην οικονομία της Ουκρανίας από την καταστροφή κτιρίων και υποδομών ανήλθε σε 113 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κυβέρνηση υπολόγισε το καλοκαίρι ότι χρειαζόταν 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα για να διατηρήσει τις βασικές υπηρεσίες και υποδομές και περίπου 750 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση.
Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία ως αποτέλεσμα της εισβολής είναι πιθανό να γίνουν αισθητές στους Ρώσους πολίτες για τις επόμενες δεκαετίες, ανέφερε το CNBC τον Μάρτιο ενώ προς στιγμήν δεν καταγράφεται κάποιο ιδιαίτερο κύμα αδιαφορίας...
Εξέλιξη του ΑΕΠ - Ρωσία
Russia GDP Q3 2022
Ukraine crisis: Russian oil and gas turn to Asia - BBC News
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης