Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επικοινωνία Μacron με την IAEA για τους βομβαρδισμούς της Zaporizhzhia

Γαλλία: Επικοινωνία Μacron με την IAEA για τους βομβαρδισμούς της Zaporizhzhia

Ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει επικοινωνία και με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής του ΔΟΑΕ, Rafael Grossi, μετά από αναφορές για βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού του Zaporizhzhia (ZNPP), μετέδωσε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 το δίκτυο BFMTV, επικαλούμενο πληροφορίες από το Μέγαρο των Ηλυσίων.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022 μίλησε τηλεφωνικά με τον Rafael Grossi,, γενικό διευθυντή της ΔΟΑΕ, μετά από αναφορές για επιθέσεις στο πυρηνικό εργαστάσιο της Zaporizhzhia , για τις οποίες η Μόσχα και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι.
Σημειώνεται ότι ο Macron σκοπεύει να τηλεφωνήσει και στον Vololymyr Zelensky αργότερα την Κυριακή.
Σύμφωνα με τον ΔΟΑΕ, του οποίου οι εμπειρογνώμονες βρίσκονται επί του παρόντος στο σταθμό, πολλά κτίρια, συστήματα και εξοπλισμός έχουν καταστραφεί πυρηνικό σταθμό, αλλά αυτές οι καταστροφές δεν είναι ακόμη κρίσιμες για την πυρηνική ασφάλεια.
Εμπειρογνώμονες της υπηρεσίας στον σταθμό είπαν ότι παρατήρησαν μεμονωμένες εκρήξεις απευθείας από τα παράθυρά τους.
Σε σχέση με τον νέο βομβαρδισμό, ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ, Rafael Grossi , απηύθυνε εκ νέου έκκληση στην ηγεσία της Ρωσίας και της Ουκρανίας «το συντομότερο δυνατό» να συμφωνήσουν και να εισαγάγουν μια ζώνη πυρηνικής ασφάλειας γύρω από το ZNPP.
Αυτή η προστατευτική ζώνη είναι «πιο αναγκαία τώρα από ποτέ», επισήμανε ο Grossi.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης