Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: O Jens Weidmann αναλαμβάνει επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank - Και θα μειώσει 10.000 θέσεις εργασίας

Γερμανία: O Jens Weidmann αναλαμβάνει επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank - Και θα μειώσει 10.000 θέσεις εργασίας

Για δέκα χρόνια, από το 2011 έως το 2021, διετέλεσε επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Το πρώην «γεράκι» της ΕΚΤ και πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann αναμένεται να γίνει ο νέος επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της Commerzbank, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στη Γερμανία.
Ο σημερινός Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Helmut Gottschalk ενημέρωσε τους εκπροσώπους των μετόχων ότι μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Commerzbank τον προσεχή Μάιο θα αποχωρήσει από τη θέση του και πρότεινε τον Weidmann ως διάδοχό του ,σε συνεννόηση με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Ο Weidmann πρόκειται να προταθεί στη γενική συνέλευση στις 31 Μαΐου για εκλογή στην επιτροπή ελέγχου και στη συνέχεια να αναλάβει την προεδρία της, ανέφερε η Commerzbank.
«Είμαι ευχαριστημένος γιατί με τον πρώην Πρόεδρο της Bundesbank, , καταφέραμε να κερδίσουμε μια προσωπικότητα με μεγάλη εκτίμηση στον χρηματοπιστωτικό τομέα για το Εποπτικό Συμβούλιο», τόνισε ο 71χρονος Gottschalk.

Μετασχηματισμός της τράπεζας

Λόγω της τεχνογνωσίας και της φήμης του στον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα, ο Weidmannως θεωρείται στο περιβάλλον της Commerzbank ως ο ιδανικός επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου, ο οποίος πρόκειται να βοηθήσει τη δεύτερη φάση του μετασχηματισμού της τράπεζας.
Προκειμένου να επαναφέρει την τράπεζα σε μια σταθερή πορεία κερδών, η CEO Manfred Knof , ξεκίνησε πέρυσι μια εκτεταμένη αναδιάρθρωση για τη μείωση του κόστους , τον εκσυγχρονισμό των δομών της τράπεζας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της Από τα περίπου 1.000 υποκαταστήματα, μόνο τα 400 θα παραμείνουν το επόμενο έτος με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση 10.000 θέσεων εργασίας.
Αντικαταστάθηκε στην αρχή του χρόνου από τον Joachim Nagel στο τιμόνι της Bundesbank.
Για δέκα χρόνια, από το 2011 έως το 2021, ήταν επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπως και οι προκάτοχοί του στην εκτελεστική προεδρία της Bundesbank, υποστήριξε επίσης μια νομισματική πολιτική αυστηρά προσανατολισμένη στη σταθερότητα του νομίσματος.
Τον Μάιο του 2011, έγινε ο νεότερος πρόεδρος της Bundesbank στη Γερμανία, λίγες μόλις ημέρες μετά τα 43α γενέθλιά του.
Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 1997 στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.
Πριν αναλάβει την ηγεσία της Bundesbank, ήταν ο εκπρόσωπος της τότε καγκελαρίου Angela Merkel για τις οικονομικές συνόδους κορυφής των χωρών G8 και G20.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης