Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Nomura βλέπει ισχυρό κίνδυνο συναλλαγματικής κρίσης σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες

H Nomura βλέπει ισχυρό κίνδυνο συναλλαγματικής κρίσης σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες
Οι χώρες σε κίνδυνο είναι η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Τσεχία
Σχετικά Άρθρα
H Τσεχία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία διατρέχουν σoβαρό κίνδυνο να βυθιστούν σε μια συναλλαγματική κρίση μέσα στο 2023 καθώς αυξάνονται οι δημοσιονομικές και εξωτερικές προκλήσεις, προειδοποιεί η Nomura.
Η προειδοποίηση βασίζεται στην ανάλυση οκτώ δεικτών, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγματικών αποθεμάτων και των πραγματικών βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, καθώς και των στοιχείων του δημοσιονομικού ισοζυγίου και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, σύμφωνα με τον δείκτη Damocles της Nomura που αξιολόγησε την ευπάθεια 32 αναδυόμενων αγορών σε μια νομισματική κρίση.
Η Αίγυπτος, η Σρι Λάνκα, η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν ήδη βυθιστεί σε κρίσεις χωρίς να έχουν καταφέρει ακόμη να τις ξεπεράσουν, τονίζουν οι αναλυτές της Nomura, Rob Subbaraman και Si Ying Toh σε έκθεσή τους.
Το ουγγρικό φιορίνι συγκαταλέγεται στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών με τη χειρότερη απόδοση φέτος, μετά την απόφαση της Ευρώπης να δεσμεύσει τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα έπαιρνε η Ουγγαρία.
Τα νομίσματα της Ρουμανίας και της Τσεχίας έχουν επίσης υποχωρήσει περισσότερο από 8% έναντι του δολαρίου.
Η ευπάθεια των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών και δίνουν μια «δυσοίωνη προειδοποίηση» για τη διαρκή αύξηση "ευρέων κιδύνων",
αναφέρει η έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης