Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, με την Κίνα να προκαλεί ανησυχία στις αγορές – Στο -0,39% o S&P, ο Nasdaq -1,09%

Πτώση στη Wall, με την Κίνα να προκαλεί ανησυχία στις αγορές – Στο -0,39% o S&P, ο Nasdaq -1,09%
Nευρικοί λόγω Κίνας οι επενδυτές...

Πτώση σημείωσε οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, με τους επενδυτές να απασχολεί η ανησυχία για τις επιπτώσεις των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα.
Οι αγορές αξιολογούν επίσης τα μηνύματα που μετέδωσαν οι αξιωματούχοι της Fed, οι οποίοι από τη μία διέψευσαν τις προσδοκίες για επιβράδυνση των επιτοκιακών αυξήσεων, αλλά από την άλλη, όπως είπε η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, ίσως ο αντίκτυπος της νομισματικής σύσφιξης ίσως είναι μεγαλύτερος του επιθυμητού...
Σύμφωνα με τον Ed Yardeni της Yardeni Research, το χαμηλό της 12ης Οκτωβρίου ήταν κατώφλι, και ο S&P 500 θα μπορούσε να ανέλθει κοντά στις 4.300 μέχρι το τέλος του έτους.
«Αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά στην αγορά είναι η ανθεκτικότητα της οικονομίας, είναι θεαματική.
«Όλοι συζητούν αν θα έχουμε ομαλή ή σκληρή προσγείωση.
Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει καμία προσγείωση.
Ο καταναλωτής δεν έλαβε το σήμα για την ύφεση και συνεχίζει να ξοδεύει».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,13%, στις 33.700 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -0,39%, στις 3.949 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση -1,09%, στις 11.024 μονάδες.
Καταγραφή_434.JPG

Μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,82% ενώ το 2ετές σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 4,52%, ενώ το πενταετές κινήθηκε στο 4%

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,4% στα 79,74 δολ. ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να βουλιάζει έως και 5,5%, σε χαμηλό 10 μηνών.

Αντίστοιχα, η τιμή χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στα 1.739 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,8% έναντι του ευρώ, στο 1,0239 δολ.


Στα επιχειρηματικά, οι μετοχές της Walt Disney Co. εκτινάχθηκαν μετά την επανεργοποίηση του CEO ηγέτη Bob Iger ο οποίος αντικατέστησε τον διάδοχό του Bob Chapek.
Ο 71χρονος Iger, ο οποίος πέρασε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες στην Disney, 15 ετών ως Διευθύνων Σύμβουλος, συμφώνησε να υπηρετήσει για δύο χρόνια και θα βοηθήσει στην εύρεση μόνιμου αντικαταστάτη.

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές

Υπό πίεση διαπραγματεύτηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους οικονομικά ευαίσθητους κλάδους, όπως τα ορυχεία και οι βιομηχανίες, να ηγούνται των απωλειών, λόγω της ανησυχίας για τις επιπτώσεις των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα.
Στα επιχειρηματικά, η εξόρυξη, τα ταξίδια και η αναψυχή, καθώς και τα βιομηχανικά αγαθά και υπηρεσίες υποχώρησαν μεταξύ 0,5% και 1,4%, οδηγώντας τις απώλειες μεταξύ των ευρωπαϊκών κλάδων.
Οι αμυντικοί τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σημείωσαν άνοδο.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,36%, στις 14.379 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,12%, στις 7.376 μονάδες.
Στις 6.634 μονάδες με πτώση 0,15% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 1,29%, στις 24.356 μονάδες.
Καταγραφή_433.JPG
Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, απρόσμενη πτώση σημείωσαν τον Οκτώβριο οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του διανεμόμενου φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.
Οι τιμές παραγωγού βιομηχανικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 4,2% τον μήνα, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για αύξηση 0,9%.
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2021, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 34,5%, που ήταν κάτω από το consecus για 41,5%, σύμφωνα με την Destatis.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Julius Baer υποχώρησε κατά 0,5%, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας της για το 2022, παρά τις "δύσκολες συνθήκες της αγοράς", οι οποίες προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης