Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Σαουδική Αραβία ότι θα προτείνει αύξηση της παραγωγής - Περιορίζει τις απώλειές του το πετρέλαιο

Διαψεύδει η Σαουδική Αραβία ότι θα προτείνει αύξηση της παραγωγής - Περιορίζει τις απώλειές του το πετρέλαιο
Διέψευσαν οι Σαουδάραβες αμερικανικό δημοσίευμα που ανέφερε ότι θα προτείνουν αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman δήλωσε ότι το Ριάντ δεν συζητά μια πιθανή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου με άλλους παραγωγούς πετρελαίου του OPEC, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, διαψεύδοντας δημοσίευμα της Wall Street Journal.
«Είναι ευρέως γνωστό ότι ο OPEC+ δεν συζητά καμία απόφαση πριν από τη συνεδρίαση», δήλωσε είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στην επόμενη συνεδρίαση του πετρελαϊκού καρτέλ που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου.
«Η τρέχουσα περικοπή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον OPEC+ συνεχίζεται μέχρι το τέλος του 2023 και εάν προκύψει ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα με μείωση της παραγωγής για να εξισορροπηθεί η προσφορά και η ζήτηση, παραμένουμε πάντα έτοιμοι να παρέμβουμε», πρόσθεσε.
Η WSJ, επικαλούμενη αντιπροσώπους του πετρελαϊκού καρτέλ, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν, τόνισε ότι το σουνιτικό βασίλειο και άλλα κράτη μέλη του OPEC εξετάζουν μια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου.
Μια αύξηση της παραγωγής έως 500.000 βαρέλια την ημέρα είναι υπό συζήτηση για τη συνεδρίαση του OPEC+ που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, ακριβώς μια ημέρα πριν τεθεί σε εφαρμογή το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου από τις χώρες μέλη του G7, δύο κινήσεις που αναμένεται να προκαλέσουν αναταραχή και να περιορίσουν τις προμήθειες πετρελαίου από την αγορά, ανέφερε το δημοσίευμα της WSJ.
Η διάψευση του δημοσιεύματος της αμερικανικής εφημερίδας απο το Ριάντ οδήγησε στον περιορισμό των μεγάλων απωλειών του πετρελαίου που η σχετική ειδηση είχε προκαλέσει νωρίτερα, με το συμβόλαιο Ιανουαρίου του brent που είχε φτάσει να χάνει  -5,2% στα 83,09 το βαρέλι να κερδίζει μέρος του χαμένου εδάφους και να διαπραγματεύεται -1,6% χαμηλότερα, στα 86,21 δολάρια το βαρέλι, και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αμερικανικού αργού τύπου WTI να περιορίζει τις απώλειές του από- 5,2% στα 75,98 δολ. το βαρέλι, σε -2,1%, στα 78,39 δολάρια το βαρέλι.
2022-11-21_09-08-25.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης