Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναυάγησαν οι συνομιλίες Σερβίας - Κόσοβου, με ευθύνη των Κοσοβάρων - Αιχμές κατά της Πριστίνας από τον Borrel

Ναυάγησαν οι συνομιλίες Σερβίας - Κόσοβου, με ευθύνη των Κοσοβάρων - Αιχμές κατά της Πριστίνας από τον Borrel
Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrel ανέφερε ότι το έγγραφο που παρουσίασε στις δύο πλευρές το αποδέχθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας ενώ το απέρριψε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου
Σχετικά Άρθρα
Η Σερβία και το Κόσοβο δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τις πινακίδες κυκλοφορίας στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης Josep Borrel ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic  και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Albin Kurti  δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο ζήτημα των πινακίδων, αφήνοντας αιχμές για την στάση που τήρησε η Πρίστινα.
Ο Borrel ανέφερε ότι το έγγραφο που παρουσίασε στις δύο πλευρές το αποδέχθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας ενώ το απέρριψε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου.
Για υπαιτιότητα του Albin Kurti στην αποτυχία των συνομιλιών έκανε λόγο και ο Aleksandar Vucic σε δήλωση του σε Σέρβους δημοσιογράφους.
Ο πρόεδρος της Σερβίας ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει απόψε, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, τον σερβικό λαό για τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.
Ο Albin Kurti δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αρνήθηκε να υπογράψει το κείμενο για τις πινακίδες που παρουσίασε ο Josep Borrel διότι δεν συμπεριλαμβανόταν η πρότασή του να δεσμευτεί η Σερβία ότι θα επιδιώξει την επίτευξη οριστικής συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κόσοβο.
Σημειώνεται ότι από αύριο το πρωί η αστυνομία στο Κόσοβο θα αρχίσει να επιβάλει πρόστιμο 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που δεν αντικατέστησαν τις σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας με πινακίδες που εκδίδουν οι αρχές του Κοσόβου.
Πρόκειται για περίπου 6.000 οχήματα, τα οποία κυκλοφορούν με σερβικές πινακίδες αποκλειστικά στο βόρειο Κόσοβο όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης