Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανά τα blackout στην Ουκρανία έως τον Μάρτιο του 2023 – Μεταφορά κατοίκων από Kherson

Πιθανά τα blackout στην Ουκρανία έως τον Μάρτιο του 2023 – Μεταφορά κατοίκων από Kherson
Νέα έκκληση Zelensky για εξοικονόμηση ενέργειας
Σχετικά Άρθρα

Την πιθανότητα οι Ουκρανοί να ζουν με συνεχείς διακοπές ρεύματος έως τον Μάρτιο του 2023 διατύπωσε ο επικεφαλής μιας ιδιωτικής εταιρείας που προμηθεύει με ηλεκτρικό ρεύμα το Κίεβο, τη στιγμή που ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky απευθύνει εκ ενέου έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας.
Συγκεκριμένα, ο Sergey Kovalenko, επικεφαλής της εταιρείας YASNO, υποστήριξε ότι οι τεχνικοί της εταιρείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επισκευάσουν τις καταστροφές που έχουν επέλθει στις δομές και στα συστήματα ηλεκτροδότησης πριν φτάσει το ψυχρό κύμα του χειμώνα.
«Θα ήθελα όλοι να καταλάβουν το εξής: Οι Ουκρανοί θα ζουν πολύ πιθανώς με συνεχή blackout τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2023.
Το βασικό σενάριο είναι ότι εάν δεν υπάρξουν νέες επιθέσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο, τότε υπό τις παρούσες συνθήκες ηλεκτροπαραγωγής, το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλη την χώρα.
Αυτό σημαίνει ότι οι διακοπές ρεύματος θα είναι παντού, αλλά θα είναι μικρότερης διάρκειας.
Υπάρχουν τελείς διαφορετικές προβλέψεις για το πώς θα μπορούσε όλο αυτό να εξελιχθεί, αν και εξαρτάται πλήρως από τις επιθέσεις της Ρωσίας» είπε ο Kovalenko, ο οποίος συνέστησε στους Ουκρανούς να προετοιμαστούν ακόμα και για μεγάλες περιόδους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, συγκεντρώνοντας ζεστά ρούχα και κουβέρτες.

Εκκένωση Kherson

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του Κιέβου έχει προτείνει στους κατοίκους της Kherson, εφόσον το επιθυμούν, να φύγουν από την πόλη που έχει μείνει χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό, και να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές με καλύτερες συνθήκες.
Μάλιστα, τους προσφέρονται δωρεάν καταλύματα στα νέα μέρη που θα μεταβούν.
«Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση ασφαλείας στην πόλη και τα προβλήματα στις υποδομές, μπορείτε να μεταφερθείτε για τον χειμώνα προς πιο ασφαλείς επαρχίες της χώρας», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Iryna Vereshchukστο Telegram.

Έκκληση Zelensky

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Zelensky κάλεσε για ακόμα μια φορά τους Ουκρανούς να κάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
«Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να απλώνετε την κατανάλωση του ρεύματος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας» ανέφερε ο Zelensky, τη στιγμή που η θερμοκρασία σε επαρχίες της Ουκρανίας, περιλαμβανομένου του Κιέβου, έχει πέσει ήδη κάτω από το μηδέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης